Elstartoltak a nyári táborok – Napközis hittantábort tartottak a II. János Pál Katolikus Általános Iskolában
Oktatás
2023. jún. 23.

Elstartoltak a nyári táborok – Napközis hittantábort tartottak a II. János Pál Katolikus Általános Iskolában

Napközis hittantábort tartottak a II. János Pál Katolikus Általános Iskolában. A Fokoláre Mozgalomnak köszönhetően négy svájci vendég is csatlakozott hozzájuk.

Önfeledten játszottak a gyerekek a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda udvarán. A tanév ugyan véget ért, a gyerekzsivaj azonban nem csökkent, ugyanis elindultak az intézményben a nyári táborok. Több turnusra osztották szét a gyerekeket. Ez a hét volt az első, amelynek különlegessége, hogy négy svájci vendég is itt töltött pár napot a gyerekekkel. Ők a Fokoláre Mozgalmon keresztül kerültek a városba.

„A Fokoláre egy olasz lelkiségi mozgalom. Régi kapcsolata van az intézményünkkel. Az ő közvetítésükkel jöttek el Svájcból. Nagyon nemzetközi gárda, hiszen van, aki libanoni származású, van aki spanyol származású. Fiatalok és van velük egy idősebb hölgy, ő egy szociális munkás, de ő is nagyon fiatalos lelkületű, és nagyon nyitottak a gyerekekkel való kapcsolatépítésre” - mondta Kocska Ágnes, a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda intézményvezetője.

Reggeli misék, játékok, sütögetés és sok-sok beszélgetés jellemzi a tábort. A fiatalok fejlődésében ezek a programok is kulcsfontosságúak, ilyenkor ugyanis nem a tananyagot, hanem hétköznapi dolgokat tanulnak. Számos helyre ellátogattak a svájci vendégekkel karöltve.

„Nagyon jól érezzük magunkat, meleg fogadtatásban részesültünk és sok új embert ismerhettünk meg. Mindenki nagyon kedves velünk. Rengeteg olyan helyre nyertünk betekintést, ahová másképpen soha nem jutottunk volna be. Különböző családokat láttunk és különböző kultúrákkal találkozhattunk” - emelte ki Emanuela Chiapparini.

Tizennyolc gyerek vett részt az első turnusban, akik nagyon élvezték a vendégek társaságát. A nyelvi akadályok sem tántorították el őket, igyekeztek kapcsolatot teremteni, játékra hívni a látogatóikat.

„Azért jöttem el, mert meghívtak, mert én is sokat jártam templomba. Nagyon jól érzem magam, pláne mert angolul kell beszélni, nagyon jól érzem magam, tetszik, ez a legjobb nap” - nyilatkozta Forgács Ferenc, táborozó.

Még két táboros csoportot fogadnak majd. Jövő héten Egerbe mennek, július elején pedig a zánkai táborra kerül a sor, ahová huszonöt tanuló utazik majd el.