A robotikával is megismerkedhettek a gyerekek a Bródy Nyári Digitális Élménytáborának zárónapján
Oktatás
2023. jún. 23.

A robotikával is megismerkedhettek a gyerekek a Bródy Nyári Digitális Élménytáborának zárónapján

Nyári Digitális Élménytáborban tölthetik idejüket az általános iskolások a Bródyban. A szervezők célja, hogy kreativitásra ösztönözzék a tanulókat. Ma a robotika is terítéken volt.

A főleg kreatív alkotó tevékenységekre épülő és az iskolában újdonságnak számító programhét zárónapján többek között a robotika került a fiatalok látókörének középpontjába. A 12 fős, ötödik és hetedik osztályos tanulókból álló csoport tagjait Kovácsné Emődi Kinga oktató vezette be ebbe az izgalmas világba. Persze ez csak egy szelete annak a változatos programsorozatnak, amellyel az öt napos nyári tábor ideje alatt tölthették idejüket a tanulók. Deklava Marianna igazgató szerint a nyári időszak remek alkalom arra, hogy folytassák a korábban megkezdett utat, így meghirdették a lehetőséget.
 
„A Digitális Élménytábor ráépül, ami digitális birodalmunkra tulajdonképpen, aminek a központja itt a Digitális Közösségi Alkotóműhely. Mivel 2020 tavaszán megszakadt az a tendencia, a járványhelyzet miatt ősszel egy kicsit az energiaválság nehezítette az alkotóműhely működését. Most úgy gondoltuk, hogy a nyár kiváló lehetőség, hogy a korábban megkezdett folyamatot, hogy ide általános iskolás tanulókat hozzunk be, és megmutassuk nekik a digitális világot, és élménypedagógiai eszközökkel alkotásra, kreatív művek elkészítésére ösztönözzük őket” - mondta Deklava Marianna, az Ózdi SZC Bródy Imre Technikum igazgatója.
 
A fiatalok rengeteg érdekességet láthattak, hallhattak, de sok új barátot is szerezhettek az elmúlt napokban. Lelkesen vetették bele magukat az Alkotóműhely eszközei segítségével megismerhető tudományokba. Nagyon aktívan tölthették el a szünidő egy részét a tábornak köszönhetően. Élvezték, hogy nem szigorú tanulással, hanem a kíváncsiságukat kiszolgáló dolgokkal foglalkozhatnak.

„A 3D nyomtatás tetszett a legjobban, csináltam egy egyedi kis házikót, anyukámnak egy ajándékot, a robotika is tetszik nagyon” - emelte ki Zádor Zoltán, az Újváros Téri Általános Iskola tanulója.
 
A terepasztalra felkerült tárgyakat és egyéb kiegészítőket 3D nyomtató segítségével készítették el a gyerekek. Ez a lehetőség is nagyon népszerű volt a tanulók körében.

„Volt bolygófestés, megcsináltuk a Naprendszert. Az ételek is finomak ám, az udvaron is voltunk, csináltunk terepasztalt. Most a robotokkal foglalkozunk. Én jól éreztem magam ebben a táborban, még lennék itt többet is” - nyilatkozta Galanics Brigitta, a Bolyky Tamás Általános Iskola tanulója.

A tábor díjmentes lebonyolításához az Ózdi Szakképzési Centrum nagyban hozzájárult. Az alaptematikán túl minden egyes napot további változatos közösségi programok, játékos vetélkedők, sportolási lehetőségek is színesítik, valamint napi kétszeri étkezést is biztosítanak a gyerekeknek. Az iskola két turnust hirdetett meg, a következőt augusztus 21. és 25. között rendezik. A népszerűséget mi sem bizonyítja jobban, hogy már be is teltek a helyek, de ősszel is szeretnének tartani általános iskolásoknak szóló szakköröket.