Jótékonysági esten vettek részt az Ózdi Almási Balogh Pál Kórház dolgozói
Egészség
2023. jún. 26.

Jótékonysági esten vettek részt az Ózdi Almási Balogh Pál Kórház dolgozói

Jótékonysági bálon vettek részt az Ózdi Almási Balogh Pál Kórház dolgozói a Digitális Erőműben. Az est bevételét orvosi műszerek és eszközök vásárlására fordítják.

Álmodjuk újra együtt Szent Iván éjszakáját és váltsuk valóra legtitkosabb vágyunkat! Olvashattuk azon a meghívón, melyet az Ózdi Almási Balogh Pál Kórház dolgozói kaptak meg a napokban. Az első jótékonysági estre nagy volt az érdeklődés, ahol minden vendéget egy pohár finom pezsgővel üdvözöltek a Digitális Erőmű Nagycsarnokában. A rendezvényen megjelenteket elsőként dr. Kovács Sándor, orvos-igazgató köszöntötte, aki elmondta, hogy nagy örömmel fogadta a meghívást.

„Én nagyon örülök ennek a kezdeményezésnek. Egyrészt azt gondolom, hogy egy jóléti társadalomban az oktatás és az egészségügy képezik a legfontosabb területeket, és így a kórház is ezeknek a területeknek a letéteményese. Azt gondolom, hogy nagyon fontos szerepet játszik ma az emberek életében és nagyon örülök annak, hogy volt kezdeményezés, hogy létrejöjjön ez az esemény támogató jelleggel. Vannak érdeklődők és bízom benne, hogy részben jól is fogják érezni magukat az est folyamán, másrészt, hogy a támogatás révén, tudunk fejleszteni a kórházban” - mondta dr. Kovács Sándor, az Ózdi Almási Balogh Pál Kórház orvos-igazgatója.

Juhász Tímea, a bál főszervezője a kórház sürgősségi osztályán dolgozik, aki elmondta, hogy a jótékonysági program megszervezésére azért is szükség volt, mert azok az eszközök, melyek elengedhetetlenek a betegek fogadásához, nagy anyagi terhet jelentettek volna az intézménynek. Az est bevétele azonban remélhetőleg nagyban hozzájárul a tervezett orvosi eszközök és műszerek beszerzéséhez.

„Én első alkalommal szerveztem meg az Ózdi Almási Balogh Pál Kórház javára ezt a jótékonysági estet. Nagyon nagy segítségemre voltak ebben az ózdi képviselők, illetve a kórház dolgozói. Úgy gondoljuk, hogy ez egy nagyon jó csapatépítő mindamellett, hogy a kórháznak tudunk ebben segíteni. Rengeteg anyagi támogatás és tombolafelajánlás érkezett. Ezt az összeget szeretnénk vénakeresőre, illetve lapáthordágy vásárlására fordítani” - emelte ki Juhász Tímea, ápoló, a bál főszervezője.

Soós Zoltánné, sebészeti főnővér is helyet foglalt a vendégek között, aki kollégáival érkezett az eseményre.

„Nagyon örültem a kezdeményezésnek, nagyon jó dolognak tartom azt, hogy jótékonysági bált szervezünk, és végre az egészségügy is reflektorfénybe kerül, mert leginkább a problémák merülnek fel. Itt lehetősége van mindenkinek arra, hogy adományozzon és elősegítsük a betegápolást, a betegápoláshoz szükséges eszközöknek a megteremtését, megvásárlását. Másodsorban pedig nagyon jó csapatépítő tréningnek tartom. Én a sebészeti osztály főnővéreként vagyok itt, elhoztam magammal a kis csapatomat, és nemcsak az osztályon belül, hanem a kórházon belül is végre együtt tudunk lenni, és kötetlenül tudunk egymással beszélgetni, szórakozni” - fogalmazott Soós Zoltánné, az Almási Balogh Pál Kórház főnővére.

A bőkezű adományozók nagyban hozzájárultak a szervezők céljainak megvalósításához, amit mindenkinek köszönnek. Az est hátralévő részében megválasztották a bálkirályt és bálkirálynőt, tombolát is húztak, valamint Szent Iván éjjelét visszaidézve kívánságaikat is papírra vethették a bálozók. A szórakoztatásról a Bánhorváti Szivárvány Együttesen kívül a fellépő meglepetésvendégek gondoskodtak, akik a nyolcvanas évek zenéiből adtak elő egy csokrot.