Pecás program
Szabadidő
2021. szept. 22.

Pecás program

66 órás horgászversenyt szervezetek az Ózdi Pontykalózok. A baráti megmérettetésen a szabályoknak megfelelően ezúttal 14 csapat vehet részt.

Szakadó eső köszöntötte a pecásokat ma reggel az Ózdi Horgásztó partján. Az ott táborozó csapatok ezúttal a 8. Pontykalózok Ózdi Horgásztó Bojlis Kupán mérték össze erejüket. Nem tett jót a halak kapókedvének a lehűlés és a nagy mennyiségű csapadék, de mindenki bizakodóan tekintett az előttük álló időszakra.

„Akkora volt már az igény erre a versenyre, hogy a résztvevők jelezték, kicsit toljuk ki az időtartamot, mert a korábbi 48 óra már kevésnek bizonyult. Ezért úgy döntöttünk Borbás Péter barátunkkal, hogy egy éjszakával megtoldjuk, így alakult ki ez a 66 óra. Reméljük, hogy ez a mostani megmérettetés is sikeres lesz a halak szempontjából. A társaság varázslatos, nagyon jófej srácok indultak, mint mindig” - nyilatkozta Egyed Richárd, szervező.

A szabályok nem változtak jelentősen. A cél továbbra is a halvédelem erősítése. Ehhez nagy méretű peremes matracot vagy bölcsőt kell használni, illetve igyekezni kell a lehető legkíméletesebb módon fárasztani. A rendezvény sikerét mutatja, hogy a legtöbb csapat visszatérőnek számít, és a hangulat minden alkalommal kikapcsolódást nyújt a horgászoknak.

„Van egy bevált jó receptünk, illetve jó csalink, ami fogósnak bizonyult. Ugye a legutóbbi versenyt is ezt mutatja, hiszen több, mint 400 kilót fogtunk ezzel a technikával. Ezen nem változtatunk, de próbálunk ehhez a frontos időjáráshoz alkalmazkodni, és próbálunk a helyből a legtöbbet kihozni” - mondta Kiss Tamás, az Ózdi Pontykalózok 3. számú csapatának versenyzője.

Az érvényben lévő szabályoknak szerint vasárnap délben zárul a viadal. A szokásoknak megfelelően ezúttal is díjazzák a legmagasabb összfogást elérő csapatot, a legnagyobb átlagsúlyt elérőket, valamint a verseny legnagyobb partra terelt példányát fogókat is elismerik majd.