Gemer Grand Slam teniszversenyt rendeztek Ózdon
Sport
2023. jún. 26.

Gemer Grand Slam teniszversenyt rendeztek Ózdon

Gemer Grand Slam teniszversenyt rendeztek Ózdon. A nemzetközi megmérettetésnek már második alkalommal volt házigazdája városunk. Harmincnégyen fogtak ütőt a kezükbe.

Komoly érdeklődés övezte a második alkalommal, városunkban megrendezett Gemer Grand Slam teniszversenyt. Az egyéni és párosban induló sportolókat, Kellóné Mezőtúri Márta az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke köszöntötte, Ózd Város Önkormányzata nevében. Hálája jeléül ajándékkal köszönte meg Zákányi Zoltánnak azt a szervező munkát és azt az összefogást, melyet a tenisz sport életben maradásáért tesz és tett, ezzel is öregbítve Ózd város jó hírnevét.

„Én nagyon örülök annak, hogy a kissé leromlott stadionunkba új élet költözik, és hálásan köszönöm ezt Zákányi Zoltánnak, aki újraélesztette a teniszt szabadidő kedvelőként és sportolóként is. Azt hiszem, hogy a mai nap is mutatja, hogy milyen sokan eljöttek, egyre többen részt szeretnének venni ezen a versenyen. Én nagyon örülök neki” - hangsúlyozta Kellóné Mezőtúri Márta, az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke.

Összesen harmincnégyen jelentek meg a teniszjátékra. Zákányi Zoltán kiemelte, hogy nagyon jó kapcsolatot ápolnak a határon túli teniszezőkkel, ennek eredménye az is, hogy Rimaszombatból, Rozsnyóról, Tornaljáról, de Eperjesről is érkeztek a versenyre.

„Második alkalommal rendezzük meg Ózdon a Gemer Grand Slam versenysorozatnak a fordulóját, tavaly még csak ötszázas versenyt rendeztünk, ma már ezres versenyt. Ez azt jelenti, hogy a legerősebb játékosok is itt vannak. Erről a versenysorozatról annyit lehet tudni, hogy rimaszombati központtal szerveződik, de Ózdon, Rudabányán, Salgótarjánban és az idén már Egerben is lesz egy forduló. Természetesen, mint a nagyobb Grand Slam versenyeken, itt is pontokat lehet gyűjteni, és a legjobbaknak szeptember elején van egy nyolcas döntő és ott dől el, hogy ki az évnek az összetett bajnoka” - mondta Zákányi Zoltán, teniszedző.

A nemzetközi versenynek otthont adó teniszpályákon a kilátogatók színvonalas mérkőzéseket láthattak. Folyamatosan pattogott a labda, tartott a küzdelem. Jaroslav Barczi Rozsnyóról érkezett, aki már az első Gemer Grand Slam-en is részt vett. Nagyon jó tapasztalatai vannak az ózdi versennyel kapcsolatban. Elmondta, hogy alaposan felkészülnek a játékosok a tenisztornára, hiszen mindenki nyerni szeretne. Erőt, időt és energiát nem kímélve edzenek.

„Nagyon szeretünk ide jönni, mert nagyon jó az ellátás és nagyon jók a feltételek is és nagyon jó játszani a pályákon. Sok és nagyon jó ellenfelek vannak, melynek nagyon örülünk. Bízok benne, hogy a mai nap is jó lesz az időjárás, és mindenki egy nagyon jó sportélményt fog átélni ezen a napon” - nyilatkozta Jaroslav Barczi, játékos.

A résztvevők remek hangulatú, sportszerű, ugyanakkor színvonalas mérkőzéseket vívtak egymással. Remélik, hogy Zákányi Zoltán testnevelő-edző eltökélt szándéka teljesül, miszerint újra felépíti a teniszéletet Ózdon.