Cél a rekreáció
Oktatás
2021. szept. 22.

Cél a rekreáció

Sikeresen szerepelt az Ózdi Nyitott Kapu Alapítvány az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett pályázaton. A projekt a fizikai és mentális egyensúly fenntartására irányul.

A Csillagfürt EGYMI, Ózdi Nyitott Kapu Alapítványának tagjai azon dolgoznak, hogy pályázatok segítségével könnyítsék meg az itt folyó munkát és a mindennapokat. Ezúttal az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Szociálpolitikai Intézet által kiírt tenderen szerepeltek sikerrel.

„A pedagógusoknak, illetve a mi munkánkat segítő szakembereknek, így a családsegítő szolgálat tagjainak, illetve a szülőknek próbáltunk összeállítani olyan rekreációs pihentető programokat, amik egy kicsit az elmúlt időszak depressziós, nehezebben kezelhető helyzeteit elsimítják” - mondta Forray Henriette, az Ózdi Nyitott Kapu Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Kozup Sándor az iskola igazgatója, az alapítvány kuratóriumának tagja az eseményen elmondta, hogy sokszor elfeledjük a lelki egészség fontosságát. Az intézmény már öt településen lát el feladatokat, így a megnövekedett teendők még nagyobb terhet rónak rájuk. A program részleteit Munkácsiné Papp Rea projektmenedzser ismertette.

„A pályázatunkban képzések és tanfolyamok is szerepelnek. Emellett élményszerző programok is. Képzésként az agykontroll és a mindfulness fog benne szerepelni. Emellett túraterápia, fotózás sérült gyermekeket nevelő családoknak, kríziskezelő technikák felismerése és alkalmazása. Mindezek mellett a különböző programokon játszóházakat szervezünk azoknak, akik részt vesznek ezeken az alkalmakon” - emelte ki Munkácsiné Papp Rea, projektmenedzsere.

A következő időszakban, tehát számos újítás valósul majd meg az intézményben. Emellett egy olyan relaxációs helyiséget is kialakítanak az iskolában, ahol különböző kényelmi berendezéseket, valamint aroma diffúzort is elhelyeznek majd.