Szezonvégi búcsúmérkőzést tartottak az U11-es kézilabdások a Marosi István Városi Sportcsarnokban
Sport
2023. jún. 27.

Szezonvégi búcsúmérkőzést tartottak az U11-es kézilabdások a Marosi István Városi Sportcsarnokban

Szezonvégi búcsúmérkőzést tartottak az U11-es kézilabdások a Marosi István Városi Sportcsarnokban. Az ellenfél csapatai Putnokról és Kazincbarcikáról utaztak városunkba.

Szezonvégi búcsúmérkőzést játszottak az U11-es kézilabdások a Marosi István Városi Sportcsarnokban. A két csapatban összesen tizennyolc játékos van, akik heti három edzésen vettek részt. A negyedik és ötödik osztályos fiatalok között vannak olyanok is, akik már hat éve kézilabdáznak. Ez azt jelenti, hogy már óvodáskorban a pályára léptek, ami meglátszik tudásukon, mert nagyon jól bánnak a labdával. De vannak olyan kézisek is, akik a közelmúltban csatlakoztak a csapathoz. Edzőjük szerint szorgalmasak, ügyesek és nagyon jól haladnak a fejlődés útján.

„A jelenlegi torna, az egy hazai rendezésű torna, az U11-es korosztály fiúcsapatai mérkőznek meg. Ezt egy év végi búcsúrendezvénynek szántuk, ezt a hazai rendezésű tornát. Jelenleg két csapatunk képviseli az Ózdi Kézilabda Clubot, az egyes és a kettes csapatunk. Én az egyes csapatnak vagyok az edzője. Az imént éppen lejátszottuk az egymás elleni mérkőzést. Ezen kívül egy kazincbarcikai és egy putnoki csapatot hívtunk meg a tornára. Ebben a korosztályban igazából a bajnokságon sem volt eredményszámítás. A tornán is ezek a szabályok vannak, hogy nincs eredményszámítás pontosan azért, hogy ebben a korosztályban még ne az legyen a lényeg, hogy győztünk, nem győztünk, hanem a kézilabdajáték szeretetére neveljük a gyerekeket” - mondta Zákányiné Bányász Henrietta, edző.

Éppen ezért próbáltak olyan csapatokat meghívni, akik a környező városokban sportolnak, illetve az is fontos szempont volt, hogy kézilabda tudásban körülbelül egy szinten legyenek a pályán. Lovas Szilárd, az Ózdi Kézilabda Club utánpótlás vezetője elmondta, hogy fontos minden évben számot adni a fiatalok fejlődéséről. Így nemcsak az edzők, hanem a kilátogató szurkoló családtagok és barátok is nyomon követhetik a gyerekek haladását.

„A mai utolsó torna jellegű bajnokságot ennek a korosztálynak azért szerettük volna megcsinálni, hogy egy pici visszajelzést adjon a régióban sportoló kézilabdásoknak a fejlődéséről. Nekünk is van egy olyan kis csapatunk, akikkel nagyon kevés alkalommal tudtunk csak megmérkőzni a környező csapatokkal és ezért szerettük volna, hogyha látjuk és a szülőknek is meg tudjuk mutatni, hogy miképpen tudnak előrehaladni a kézilabdával. Lássák benne azt, hogy ez a kis fejlődés, ami az elmúlt hónapokban volt, azok remélhetőleg a jövőben még dinamikusabbá fognak válni és az elkövetkező szezont egy még jobb csapatösszetétel, még jobb célokkal tudjuk majd meghatározni és szeretnénk, hogyha minél több ilyen korú játékossal tudnánk találkozni a következő szezonban is” - emelte ki Lovas Szilárd, az ÓAM-Ózdi KC utánpótlás vezetője.

A program egyben az idei év záró edzése is volt. Fontosnak tartják, hogy a gyerekek jó érzéssel térjenek haza. Az edzők nagyon bíznak abban, hogy a fiatalok a nyári szünet után ősszel újult erővel, lelkesen vetik bele magukat a kézilabda sport gyakorlásába, és még több fiatal csatlakozik a csapatokhoz. A kézilabda egy szép sportág, amely segít abban, hogy test egészséges formában maradjon. Egy olyan játék, amelyben szükség van erőre, sebességre és gyorsaságra és nem utolsósorban javítja a szellemi koncentrációt, az önbizalmat, valamint erősíti a felsőtestet.