Zene, tánc és számos elismerés – így telt az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tanévzáró ünnepsége
Oktatás
2023. jún. 27.

Zene, tánc és számos elismerés – így telt az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tanévzáró ünnepsége

Tanévzáró ünnepséget tartottak az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tanulóinak. Az eseményt az ÓMÉK-Olvasó Adorján Lajos termében tartották meg.

A Himnusz közös eléneklésével kezdődött az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola évzáró ünnepsége az ÓMÉK-Olvasó Adorján Lajos termében. Ez a tanév kisebb nehézségekkel telt, az energiaválság miatt ugyanis át kellett szervezniük a tanrendet. Ennek megoldása után azonban minden zökkenőmentes volt. Eredményes esztendőt zártak.

„Több versenyünk is volt. A csengettyű együttes volt egy budapesti versenyen. Miskolcon az Egressy Erkel Zeneiskolában volt egy hegedűs találkozó, ahol két növendékünk is nagyon szép eredményt ért el, és a táncosok rengeteg, legalább tizenöt díjat hoztak, úgyhogy ilyen díjeső volt, vagy verseny eső vagy nyeremény eső. Nagyon sok szereplésünk volt” - emelte ki Boros Géza, az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője.

Sok diák és szülő érkezett az eseményre. Az intézményvezető rövid beszédét követően számos elismerést osztottak ki jutalomkönyvek és oklevelek formájában. Ezt főként a kimagasló eredményükért, sikeres vizsgájukért és példamutató szorgalmukért kapták a növendékek.

„Ez az idei év eléggé furcsa volt. Voltak nehézségek és könnyűségek is. Azért választottam a hegedűt, mert mindig is tetszett a hangzása és először egy könnyű hangszernek bizonyult, de aztán rájöttem, hogy egy kicsit nehézkes” - mondta Csikai Nóra, az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola növendéke.

A díjak átadása után több műsorszámmal is készültek, amely átfogó képet mutatott az intézmény életéről. Elsőként a hangszereken játszó fiatalok vették birtokba a színpadot. Voltak akik önállóan, de olyanok is, akik tanáraikkal közös előadással készültek. Utánuk a táncosok következtek, akik szintén bemutatták az évben tanultakat. Elsőként a néptánc, majd a társastánc növendékek léptek színpadra. Utóbbiak csapatát Kleska Kinga Regina is erősíti, aki idén számos versenyen részt vett, kategóriát lépett, így az országos megmérettetések előtt áll.

„Az egri verseny, az volt az eddigi legjobb, mert ott az összeset megnyertem. A legnehezebb az szerintem a hatvani verseny volt” - nyilatkozta Kleska Kinga Regina, az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola növendéke.

A különböző képzésekre egyébként még mindig lehet jelentkezni. Zene, képzőművészet, tánc és dráma tagozat is van az iskolában. Oldalukról tájékozódva ezek részleteiről, a jelentkezési határidőről és annak módjáról többet is megtudhatnak az érdeklődők.