Virágok egy mosolyért a városban
Hírek
2023. jún. 28.

Virágok egy mosolyért a városban

Idén is csatlakoztak ózdi üzletek a virággal egy mosolyért akcióhoz. A kereskedők a város különböző, forgalmas pontjaira helyezték ki a kreációkat.

Nagy volt ma a pörgés az egyik helyi virágüzletben. A megrendelések mellett számos apró ajándékot is készítettek, hogy mosolyt csaljanak velük az ózdiak arcára. Minden évben június 28-án tartják a Virággal egy mosolyért akciót, amikor a kereskedők igyekeznek meglepni a járókelőket. Hercska Istvánné, akit a legtöbben Jolikának ismernek, már hét éve csatlakozik folyamatosan a kezdeményezéshez.

„Nekem szívügyem a Virággal egy mosolyért akcióban való részvétel minden évben, ugyanis én teljesen a kezdetektől mindig benne voltam, és tulajdonképpen a városba szeretnék egy kis kedveskedést tenni ezzel. Ide-oda kipakolok virágokat és nekem is nagy öröm, hogy ha megtalálják és visszajelzést kapok, de ha nem kapok visszajelzést az sem gond, úgyhogy minden évben, amíg dolgozok, addig fogom csinálni” - nyilatkozta Hercska Istvánné, a Joli Virágbolt tulajdonosa.

Idén nem a szokásos csokrokat, hanem kis cserépbe összeállított kreációkat készítettek. Az üzletbe többen is betértek. Az egyik szerencsés pont akkor, amikor az egyik ajándék elkészült, így Joli neki adta, mosolyt csalva ezzel a vásárló arcára. Két kislánya is nagyon örült a meglepetésnek.

„Nagyon örültem, mert eddig egyik évben sem kaptam virágcsokrot, és ez most nagy öröm számunkra, a kislányoknak is, úgyhogy nagyon szépen köszönjük mégegyszer ezt a lehetőséget” - mondta Molnár Judit.

Hazánkban a Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozók Magyarországi Szakmai Egyesülete az egyik nagybani virágpiaccal együttműködve indította útjára a mozgalmat. Ózdon pedig mindig szívesen vesznek részt a vidám kezdeményezésben. Az emberek is nyitottabb szemmel sétálnak ilyenkor, hátha rálelnek valahol egy elrejtett kosárkára. A virágboltosok igyekeznek a város legforgalmasabb területeire kihelyezni. Akik ma szerencsével jártak, a kártyákon feltüntetett oldalakra feltölthették fotóikat, hogy az alkotók is megbizonyosodhassanak róla, hogy jó helyre kerültek az ajándékok.