Jutalomkönyvek kiosztása és tanévzáró a SZIKSZI-ben
Oktatás
2023. jún. 29.

Jutalomkönyvek kiosztása és tanévzáró a SZIKSZI-ben

Évzáró ünnepséget tartottak ma a SZIKSZI-ben. Az esemény szentmisével kezdődött, majd számos diák vehetett át jutalmat az elmúlt esztendőben nyújtott teljesítményéért.

A tornateremben gyűltek össze a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium diákjai. Ma tartották ugyanis az intézményben a tanévzáró ünnepséget. A szokásokhoz híven szentmisével kezdődött az esemény, amelyet Szőke Gábor, római katolikus plébános celebrált. Arról beszélt, ki mekkora kanállal merített abból a tudásból, amit a tanárok akartak átadni az év során. Elsőként egy nagy szedőkanalat mutatott fel a fiataloknak, majd egyre kisebbek következtek.

„Vannak, akik azt mondták, hogy köszönöm szépen, nekem túl nagy az a kanál, elég lesz egy kisebb is. Van, aki viszont azt mondta, hogy kezit csókolom lehet, hogy nekem még ez is túl sok, úgyhogy azt mondta, hogy hát akkor keresek magamnak egy kisebbet, és elég lesz nekem egy mokkás kanálnyi is abból a szellemből és abból a tudásból, amit ezen tíz hónap alatt próbáltak a mi világító tornyaink odavilágítani életünkbe, szívünkbe, lelkünkbe” - fogalmazott Szőke Gábor, római katolikus plébános.

Egy történetet is elmesélt, majd az új kezdet angyalát kívánta a fiataloknak, aki súg és inspirálja őket arra, hogy nagyobb kanalat válasszanak szeptemberben. Hajdu Krisztián, az intézmény vezetője is szólt a diákokhoz. Összegezte és értékelte a mögöttük álló esztendő főbb mozzanatait és néhány jó kívánsággal indította útnak a fiatalokat.

„Úgy gondolom, hogy sikerült mindenképpen egy sikeres évet lezárnunk. Ebben a tanévben tovább növekedett a kitűnő tanulóknak és a jeles tanulóknak is a száma, és már közel ötven fő van mind a két kategóriában, így közel száz fő az, aki 4.7 felett van tulajdonképpen. Illetve nagyon sok versenyen vettünk részt ebben a tanévben, ahol országos helyezéseket értünk el, sőt, nemzetközi színekben Magyarországot is képviselni fogja az egyik tanulónk, majd ősszel, mert ugye az országos döntőben harmadik helyezést ért el” - mondta Hajdu Krisztián, a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium igazgatója.

Négyszázhatvan fővel zárják az évet. Az érettségik esetében minden tantárgy átlaga három egész felett volt. Egyébként 84 rendes és 49 előrehozott érettségi vizsgát tettek le idén a tanulók. Kiemelten büszkék rá, hogy a 34 angol nyelvből érettségiző tanuló 5 egészes átlagot produkált. A beszédeket követően számos elismerést kiosztottak oklevelek és jutalomkönyvek formájában. Az idei tanév lezárult, a diákok és a tanárok is pihenhetnek, hogy szeptembertől újult erővel kezdjék majd a következő tanévet.