Szigetelik a tetőt, festik a helyiségeket – Megújul az Ózd Városi Stadion főépülete
Fejlesztés
2023. jún. 30.

Szigetelik a tetőt, festik a helyiségeket – Megújul az Ózd Városi Stadion főépülete

Karbantartási munkálatok zajlanak az Ózd Városi Stadion főépületén. Szigetelik a tetőt, kifestik az öltözőket és folyosókat, ahol szükséges megújulnak a burkolatok is.

Már messziről jól látszik, hogy a stadion főépületének tetején nagy munkálatok folynak. Az Ózdi Sport- és Élményközpont dolgozói a tető szigetelését végzik jelenleg. A rekonstrukció most elsősorban nem energetikai szempontból fontos, hanem a csapadék útját szeretnék meggátolni kátránypapír elhelyezésével, ugyanis az esőzések a korábbi esztendőkben több problémát is okoztak.

„A korábbi években már folyamatosan észleltük, hogy beázik az épület több helyen. Erre most adódott lehetőségünk, hogy ezt a karbantartási munkát is elvégezzük, és szeretnénk olyan állapotba hozni az öltözőket és az egész épületet, hogy amikor augusztusban kezdik a labdarúgók a szezonjukat, akkor egy viszonylag jó állapotban lévő létesítmény álljon rendelkezésükre” - mondta Nagy-Mengyi Péter, az Ózdi Sport- és Élményközpont ügyvezetője.

A napokban városunk polgármestere is megtekintette hogyan haladnak a dolgozók. Az épületbe lépve több helyen is igencsak jól látható nyomai vannak a beázásnak. Nemcsak a tető állapotának rendezése élvez most prioritást, hanem a belső helyiségek és folyosók is tisztasági festést kapnak. A karbantartás során a megrongálódott burkolatokat is kijavítják ahol az szükséges.

„Az Ózdi Sport- és Élményközpont Nonprofit Kft. a telephelyén felújítást végez, a futball öltözők épületének a tetejét szigeteli le teljes mértékben, hiszen több beázás történt az elmúlt időszakban, ami az épületnek a látványát jelentősen rongálta kívül és belül is. Belül pedig tisztasági festéssel és karbantartási munkálatokkal segíti szezonon kívül a labdarúgást a városunkban, hiszen nemsokára újra elkezdődik a szezon, és akkor egy megújult helyen várhatjuk az érkező focistákat” - emelte ki Janiczak Dávid, polgármester.

A tetőn mintegy négyszáz négyzetméteres terület újul meg a beruházás eredményeként. A munkálatok másfél hete kezdődtek. A tervek szerint két hét múlva be is fejeződik a felújítás. Júliusban és augusztusban pedig a diákmunkások veszik birtokba a terepet.