Csontvázat találtak az ágyban
Rendőrség
2023. jún. 30.

Csontvázat találtak az ágyban

Halott férfi csontvázát találták meg Királdon. A település lakóit megrázta a nem mindennapi eset. Az Ózdi Rendőrkapitányság jelenleg is nyomoz az ügyben.

Derékig erő fű, bontatlan levelek a postaládában. Így néz ki annak a családi háznak az udvara, ahova néhány napja kivonult a rendőrség. A helyieket kérdeztük meg arról, mi történt a Kossuth úton, többen arcukat nem vállalva mesélték el az elmúlt napok eseményeit. Elmondásuk alapján az ingatlan tulajdonosa az önkormányzatnál dolgozott, néhány napja azonban már nem látták. Betegen volt, előnyugdíjba akart menni. Holtan találták meg otthonában, ahonnan elszállították.

„Én itt lakok fent a telepen, ő a faluban lakott, annyit hallottam, hogy meghalt. Utána jött egy cimborám, azt mondja tudod mi van, találtak is egy csontvázat a házban, ennyit tudok én is” - mondta Gallyas István.

A környéken élőket megrázta az eset, mindenki tanácstalanul áll a történtek előtt. Néhány órával az elszállítás után ért haza az egyik szomszéd, aki szintén nem látta már pár napja, így átment, hogy megnézze, jól van-e. A házat átkutatva a férfit már nem találta ott, az egyik szobában azonban egy másik holttestre bukkant, aminek már csak a csontváza feküdt az ágyban.

Cigarettacsikkek az asztalon, öngyújtó az ágyon, üres üvegek a földön. Feltehetőleg több éve érintetlen a szoba, az asztalon lévő reklámújság árai ugyanis közel sincsenek a maiakhoz. A férfiből mára csak a csontváz maradt. Az eset körülményeit jelenleg is vizsgálja az Ózdi Rendőrkapitányság.

„A szóban forgó esetben az Ózdi Rendőrkapitányság az általános közigazgatási rendtartás alapján rendkívüli halálesetként vizsgálatot indított az ügyben szakértők bevonásával. A helyszíni szemle során idegenkezűségre utaló jel nem merült fel” - nyilatkozta Soós Attila, az Ózdi Rendőrkapitányság kapitányságvezetője.

A falusiak szerint a csontváz feltehetőleg a nemrég elhunyt férfi rég eltűnt testvére lehet. A rendőrség DNS vizsgálatot indított. Az utcabeliek elmondták, hogy egyébként négy testvérről van szó, három fiúról és egy lányról, akiket szintén évek óta nem láttak.