Virágoskertet ápolnak a Nemzetőr úton a lakók
Város
2023. júl. 4.

Virágoskertet ápolnak a Nemzetőr úton a lakók

Virágoskertet ápolnak a Nemzetőr úton a lakók. A panelházban élő volt munkatársak, barátok fogtak össze, hogy élhetőbbé tegyék környezetüket önerőből.

A közösségi összefogás szép példáját mutatják a Nemzetőr úti lakók, hiszen az ott élők közösen ápolják környezetüket. A virágosítás gondolata évekkel ezelőtt, Vrabik Lajos kezdeményezésére indult el, aki ma is kiveszi a részét a munkálatokból. Apró fejlesztésről számolt be, hiszen tavaly óta megcsinálták a kerítéseket.

„Természetesen saját pénzből. A lakók önerőből összeadták ezeknek az árait. Mi pedig, két-három férfi kialakítottuk ezt a kerítést. Összeszámoltuk, hogy olyan hetven virágot gondoznak szinte mindennap ezek a hölgyek” - nyilatkozta Vrabik Lajos.

Zachar Béláné egy évvel ezelőtt költözött a Nemzetőr útra. Azt mondja, nagyon jó, hogy ilyen közösségben él, mert neki is volt régi lakóhelyén virágoskert, és hiányozna, hogyha nem gondozhatna növényeket.

„Tavasszal hozzákezdünk mindjárt a virágültetéshez és ez folyamatosan tart. Itt a lakók a hatosban, az ötösben, a hetesben és a nyolcasban nagyon aranyosak. Az asszonyok iparkodnak. Most locsolunk, ami Lajossal kapcsolatos, ő hordja nekünk a vizet, ha nem esik az eső. Nagyon örülünk neki, hogy nagyon szépek a virágok. Kapáljuk, füvezzük” - mondta Zachar Béláné.

Természetesen a Nemzetőr úti virágoskert és az összetartó társaság nem egyedi a városban, hiszen minden lakóközösség szereti a rendet és tisztaságot. Számos helyen találkoztunk szebbnél szebb rendezett díszkertekkel és virágos ágyásokkal, melyeket az ott élő lakók ápolnak.