Tábort szervezett a Hunnia Gyermekei Íjász és Hagyományőrző Egyesület
Szabadidő
2023. júl. 5.

Tábort szervezett a Hunnia Gyermekei Íjász és Hagyományőrző Egyesület

Tábort szervezett a Hunnia Gyermekei Íjász és Hagyományőrző Egyesület. Agyagozás, fafaragás, gyöngyözés, íjászkodás és még számos élmény várta a gyerekeket.

Kürt hangja hasított a reggeli napsütésben. Így ébresztették a több mint hatvan fiatal táborozót az Ózd Városi Strandfürdő területén. Az ideiglenes szállások már korábban a helyükre kerültek, amely egy héten keresztül szolgálja a fiatalok kényelmét. A kézműves foglalkozásokat, mint az agyagozást, a bőrözést, a fafaragást és még sok más tevékenységet a pavilonok alatt próbálhatták ki a gyerekek. Az egyhetes tábor egyik célja az, hogy a közösséget összekovácsolja.

„Egy közösség, valóban egy közösség. Dolgozzunk együtt, együnk együtt. Tanuljunk meg egyáltalán olyan dolgokat, hogyan lehet együtt élni, együtt beszélgetni. Sokféle programot együtt csinálni a közösségben. Úgy beszélgettünk a kollégákkal, akikkel szervezzük, hogyha egy hétre ki bírjuk venni a gyerekeket a telefonnyomkodásból, az internet világából és itt eltöltenek velünk egy hetet, már nyertünk” - mondta Balog Zoltán, táborvezető.
 
Plásztán Attila Los Angelesben él, de Ózdon nyaral a nagymamájánál, akinek tudomására jutott, hogy lehetőség van a táborban részt venni. Jelentkezett és nagyon jól érzi magát, hiszen több mindent kipróbált és barátokat is szerezett.

„Nagyon sok mindent lehet itt csinálni, már faragtam sokat és bőröztem is. Itt van, amit faragtam és amit bőröztem. Egy nyakkendő gyűrűt. Nagyon jó érzem magam, mert nagyon sok gyerek van, akikkel lehet barátkozni” - nyilatkozta Plásztán Attila.

A program öt napon keresztül tart, ezért a gyerekek csak szombaton bontanak majd tábort. Addig azonban még számos kaland vár rájuk. Az élményen kívül pedig emlékekkel is gazdagodnak, hiszen az általuk készített tárgyakat magukkal is vihetik. A Hunnia Gyermekei Íjász és Hagyományőrző Egyesület a jövő évben is szeretné a táboroztatást megvalósítani.