Folyamatos fejlesztéseket végeznek az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai
Fejlesztés
2023. júl. 5.

Folyamatos fejlesztéseket végeznek az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai

A nyári időszakban is fejlesztéseket végeznek az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai. A város több pontján párhuzamosan dolgoznak a szakemberek.

Tábla figyelmezteti az autósokat az út szélén az útkarbantartási munkálatokra. A problémás helyek kijelölését követően körbevágják az érintett területet, majd a véséssel folytatják. Ezután lehet tapadást elősegítő anyaggal ellátni, majd aszfaltozni. A kátyúzás kidolgozott ütemterv szerint halad. Májusban a Városközpontban kezdték az útjavítást, jelenleg pedig a Március 15. úton dolgoznak az Ózdi Városüzemeltető Intézmény szakemberei.

„Jelenleg a kátyúzás az egyik legfontosabb feladatunk, ennek körülbelül a felét az aszfaltnak, az idei aszfaltot már elhasználtuk. Jelenleg a Március 15. úton és a Velence telep patakparti útján folyik a kátyúk kivágása. Ezt pénteken fogjuk aszfaltozni” - emelte ki Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

Az utak javítása mellett az útburkolati jelek is friss festést kapnak. A Béke telep és Újváros tér környékén már megtörtént a gyalogátkelő helyek, a haladási irányt és elsőbbségadás megadását kötelező jelek felfestése. Ehhez minden évben speciális, vízbázisú, gyorsan száradó festéket szereznek be, melyből egy évben körülbelül 4-500 kg mennyiséget használnak fel. A jól látható jelzések rendkívül fontosak a közúti közlekedés biztonságának megőrzése érdekében. Ezért is lényeges ez a munkafolyamat minden közlekedő számára.

„Hát én nagyon örülök neki, mindennek örülök, ami szép, ami jó. Mindennek, és ha fejlődik Ózd, a városunk ugye. Nagyon örülök” - mondta Mihály Klára.

A vízelvezető árkok és patakmedrek tisztítása is zajlik. Ezt a napokban Urajon és a városi piac mellett, a Hódos-pataknál végzik. Az iskolákban nyári karbantartás van, a konyhák falai is friss festékréteget kapnak. További munkálatok zajlanak a Damjanich úton is, ahol támfalat javítanak, mely a Szenna-patak medrébe omlott. Az autósoknak és gyalogosoknak is érdemes körültekintően, a megszokottnál lassabban közlekedni a munkavégzések helyszínein.