Fejlesztéseket végeznek az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozói a Bolyki főút népszerű játszóterén
Fejlesztés
2023. júl. 6.

Fejlesztéseket végeznek az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozói a Bolyki főút népszerű játszóterén

Munkálatokat kezdtek a Bolyki főút egyik játszóterén az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozói. Régi, balesetveszélyes elemeket cserélnek, és új eszközöket is telepítenek.

Munkagép zúgása törte meg a reggeli csendet a Bolyki főút egyik játszóterén. Több alkalommal is jelezték az itt élők a területi képviselő és az Ózdi Városüzemeltető Intézmény felé, hogy több, a gyermekekre veszélyes elem található a ligetes területen. Farkas Péter Barnabás a terület képviselője a közelmúltban egy utcafórumon beszélte meg a környékbeliekkel, milyen változtatásokra lenne szükség.

„Az utcafórumon, amit azért is hívtam össze, hogy beszéljük meg a problémákat, jelen volt Molnár Gábor is, az ÓVI ügyvezető igazgatója, és így rögtön melegében a lakossággal együtt egyeztetve beszéltük meg azokat a fejlesztési és karbantartási lehetőségeket, amelyek most el is kezdődtek már itt. A homokozó, játszótér, annak a homokozó felülete eddigi tapasztalatok alapján is csak félig volt kihasználva, és ez került most rendbetételre, leválasztásra. Azok a régi korhadt fa gerendák, melyek térhatároló elemként voltak itt ezen a területen a dühöngőnél, illetve a homokozónál, azok kiemelésre kerültek” - mondta Farkas Péter Barnabás, területi képviselő.

A régi, korhadt fa elemek repedései otthont adtak olyan rovaroknak, melyek csípése veszélyt jelentett a gyermekekre. Ezek helyére masszívabb, az időnek jobban ellenálló, fából készült gerendák fognak kerülni. Mindezek mellett további új eszközök is kerülnek a játszótérre.

„A régi, elkorhadt fa cölöpöket, ezeket már kiszedtük mindet. Meg fog valósulni a homokozónak a helyretétele, egy kisebb homokozót alakítunk ki, ami körbe lesz kerítve. Illetve egy új csúszda állvány kerül ki, és új padok is lesznek kint” - nyilatkozta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

Előreláthatólag a héten befejezik a munkálatokat, így újra birtokba vehetik majd a gyermekek a helyszínt. A „dühöngőnek” nevezett aszfaltozott területre futballkapu beszerzését is tervezik a jövőben. Az ÓVI dolgozói egyébként minden évben megvizsgálják a város játszótereit. Újrafestik, szükség esetén pedig cserélik azok sérült elemeit, hogy a kicsik biztonságosan és önfeledten élvezzék a szabadban töltött perceket.