Közös célok
Város
2021. szept. 27.

Közös célok

Workshopon vettek részt az ózdi civil szervezetek képviselői.

Hamarosan megérkezik a McDonald’s városunkba, amely egy fontos növekedési állomása az üzemeltető vállalatnak. Ez a program azonban nemcsak erről szól, hanem az értékteremtés fontosságáról is. Szeretnék hatékonyan segíteni azt a helyet és közösséget, ahol megjelennek, ezért a United Way Magyarországgal összefogva kiírtak egy pályázatot, és összehívták a helyi civil szervezetek képviselőit.

„Ez egy nagyon fontos vállalásunk. Ebben a közösségben szeretnénk olyan módon értéket teremteni, ami egyébként része a McDonald’s világának, hiszen az egyik legnagyobb diákfoglalkoztatók vagyunk. Nagyon sok fiatal kezdni nálunk a pályafutását, a mi éttermeinkben, és lesz aztán itt vezető, vagy máshol teljesül ki a karrierje. Mi azért is szeretnénk szerepet vállalni abban, hogy az ózdi és az Ózd környéki fiataloknak az elhelyezkedését, pályaválasztását segítjük egy olyan fejlesztő programmal, amit egy szakmai partnerrel fogunk megvalósítani” - mondta Vadnai Ágnes, a Progress Kft. kommunikációs- és fenntarthatósági vezetője.

A United Way Magyarország egy nemzetközi civil szervezet, amely most partnerségre lépett a McDonald’s Magyarországgal. A hatékony segítségnyújtás érdekében közösen kidolgoztak egy folyamatot, amely első lépéseként tegnap összeültek a helyi civil szervezetek képviselőivel. A találkozó célja az volt, hogy ők is hozzájáruljanak a hátrányos helyzetű fiatalok foglalkoztatásához, fejlesztéséhez és pályakezdésük megkönnyítéséhez. Az együttes gondolkodást egy úgynevezett Design Thinking, azaz tervezői gondolkodás módszer segítette. Ennek használatával kitalálták, hogyan tudnák legjobban támogatni ezeket a fiatalokat. Ebből készítettek pályázatot.

„A mai nap végén bejelentjük azt a pályázatot, amit a McDonald’s jóvoltából tudunk kiírni. Ez ötmillió forint támogatást fog biztosítani azon szervezeteknek, akik a mai napon pályáznak. Ez egy zártkörű pályázat, amit hirdettünk azoknak, akik ezen a mai napon el tudtak jönni. Nagyon fontos, hogy együttműködésben pályázzanak. A bíráló bizottság egy szakmai grémium lesz” - emelte ki Adriányi Kincső, a United Way ügyvezető igazgatója.

A pályázat leadását követően egy egyéves folyamat veszi kezdetét, amely során elbírálják a dokumentumokat, majd elkezdik a megvalósítást. Ezt a programot egy esemény zárja majd, amely során megosztják egymással a tapasztalatokat. Ez azért fontos, mert a kezdeményezésnek Ózd az első állomása. Az alkalmazott módszertant pedig szeretnék a terjeszkedés új helyein is országszerte bevezetni.