Folyamatos karbantartásokat végeznek a nyári szünet alatt az Ózdi Városi Óvodákban
Fejlesztés
2023. júl. 7.

Folyamatos karbantartásokat végeznek a nyári szünet alatt az Ózdi Városi Óvodákban

Idén is nekiláttak a karbantartási munkálatoknak az Ózdi Városi Óvodák tagintézményeiben. A nyári szünet alatt több óvodában is felújításokat végeznek.

Magányosan árválkodnak a játékok a polcon a Katona József úti Óvoda csoportszobájában. Az intézményben nincs gyermekzsivaj, csak a munkálatok zaja hallatszik, hiszen karbantartások folynak az óvodákban városszerte. Az intézményben a gyermekmosdókat újítják fel. A régi, elhasználódott szanitereket már leszerelték, ezek helyére hamarosan újak kerülnek. Több helyiség kapott tisztasági festést, az irodákban emellett új burkolatot is fektettek le. A kisebb és halaszthatatlan javításokat év közben folyamatosan végzik. Vannak azonban olyan feladatok, melyeket az óvodások jelenléte mellett nem tudnak kivitelezni.
 
„A nagyobb munkálatokat, mint például a tisztasági festéseket igyekszünk úgy alakítani, ütemezni, hogy a nyári időszakra kerüljön, amikor nincsenek gyerekek. Ilyenkor tudjuk a gyermeköltözőket kifesteni. A konyhákban lesz festés, tehát több tagintézményünk konyhája lesz festve, tisztasági festést kapnak. Burkolások, nyílászárók cseréje, tetőfelújítások, az udvarok rendbetétele. Ezek folyamatosan zajlanak. Itt helyben is, és a különböző tagintézményekben zárástól függően” - emelte ki Szádeczki Mónika, az Ózdi Városi Óvodák intézményvezető helyettese.

A Mogyorósvölgyben található intézményben sem maradt el a nyári karbantartás. Itt a konyha és a konyhát kiszolgáló tér festése valósult meg. Az udvaron található padokat, játszótéri eszközöket is lemázolták. A gazdasági bejárat lépcsője új térkövet kapott, mert ez korábban megsérült, és balesetveszélyessé vált. Az Újváros Téri Tagóvoda belső falait szintén friss festékréteggel látták el. A karbantartásoknak az intézmények dolgozói mellett a szülők is örülnek.

„Van egy 4 éves gyermekem, nagyon örülök, hogy minden évben felújítják az óvodákat, és tiszta, rendezett környezetben töltheti az idejét” - mondta Nagy Zsolt.

A Csépányi Tagóvodában is számos területet érintett a felújítás. Javították a tetőszerkezetet, a csoportszobák ablakait szúnyoghálóval látták el és természetesen a tisztasági festés sem maradt el. A felújítás és karbantartás mind az óvodai dolgozók, mind a gyermekek számára rendkívül fontos, hiszen ezáltal biztonságosabb és higiénikusabb környezetben tartózkodhatnak. Az intézmények munkatársai nyáron is azon fáradoznak, hogy a kicsik esztétikus és tiszta környezetben élvezhessék a bent töltött órákat.