Élménytábor indult általános iskolásoknak a Digitális Erőműben
Szabadidő
2023. júl. 11.

Élménytábor indult általános iskolásoknak a Digitális Erőműben

Élménytábor indult a Digitális Erőműben. A táborban ma tizennégy általános iskolás diák volt jelen, akik különböző programokon és játékokon vehettek részt.

Gyerekek várták türelmesen, hogy sorra kerüljenek az íjászaton a Digitális Erőmű és a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark közötti füves területen. Idén harmadik alkalommal hirdették meg általános iskolás diákok részére az Élménytábort a Digitális Erőmű falai között. Az elmúlt két év tapasztalatai alapján a fiatalok szívesen jönnek a meghirdetett programra. Ahogy az elmúlt két tábor során, most is igyekeztek a hagyományos attrakciókon túl, valami újat belecsempészni a bent töltött napokba.

„Az elmúlt években hol a rendőrség tartott bemutatót, hol a tűzoltóság tartott bemutatót. Az idén is a digitális tartalmakon kívül különlegességekkel vártuk, várjuk a gyerekeket. Ezen a héten fog érkezni hozzánk például egy állatorvos, aki az állatokkal kapcsolatban fog előadást tartani, az állatvédelemmel kapcsolatban. Aztán a papercraft kiállításunknak a tervezője, kivitelezője, Csipkés Róbert is eljön hozzánk. Illetve hagyományosan a digitális tartalmakat tekinthetik meg és folyamatosan játszhatnak, szórakozhatnak a gyerekek nálunk” - emelte ki Bojtos Zoltán, a Digitális Erőmű intézményvezetője.

A héten érkezik még Pető János is, aki túrázásról, hegymászásról fog előadást és bemutatót tartani a gyerekeknek. De a mai nap sem telt eseménytelenül, hiszen különleges vendégek jöttek Ózdra a Miskolci Hadkiegészítő és Toborzó Iroda munkatársai személyében.

„A miskolci négyes számú hadkiegészítő és toborzóirodáról jöttünk és a szervező iskola, a József Attila Gimnázium itt Ózdon nekünk kadétprogramos iskolánk. Onnan kerestek meg a kollégák, hogy a nyári tábort tudnánk-e színesíteni némi olyan, katonásnak mondható elemekkel, ami a 12-13 éveseknek segítheti a beiskolázását, egy kis életpálya modellt, pályaorientációt. Ezért hoztunk mi most pillanatnyilag egy kis egyszerűsített akadálypályát, ami egy ilyen korosztálynak szerintem egy élményt nyújt” - mondta Rácz Péter, a Miskolci Hadkiegészítő és Toborzó Iroda főhadnagya.

A gyerekek lelkesen vetették bele magukat a felállított pálya akadályaiba, melynek során alkalmuk nyílt lőfegyver kipróbálására is. Természetesen a meghívott vendégek bemutatói mellett más érdekes programok is várnak a diákokra egész héten. A Digitális Erőmű falai között lehetőségük van csapatos lézerharcra, játékos vetélkedőkre, de csocsóasztal és társasjáték is a rendelkezésükre áll a nap folyamán.

„Nagyon jól érzem magam itt, voltam már itt talán háromszor. Voltam még úszótáborban meg focitáborban is” - nyilatkozta Szabó Zalán.

A tábor azon túl, hogy segítséget nyújt a szülőknek az iskolai nyári szünet ideje alatt, nagyon jó közösségépítő szerepet tölt be a gyermekek életében, hiszen az együtt töltött napok során új barátságok születhetnek. Emellett pedig olyan élményekkel gazdagodhatnak, melyekre máshol valószínűleg nem nyílna lehetőségük.