Sporttáborban vesz részt közel ötven diák
Szabadidő
2023. júl. 12.

Sporttáborban vesz részt közel ötven diák

Sporttáborban vesz részt közel ötven diák ezen a héten. A Zákányi házaspár szervezésének köszönhetően már 16 éve keltik életre a nyári programot.

A táborozó gyerekek a mai reggelt a Nagyvölgyi Állatsimogatóban szerették volna elkezdeni, de az időjárás közbeszólt, így kicsit később érkeztek a mini állatkertbe. A buszról leszállva a táborvezető néhány instrukciót ismertetett a fiatalokkal, majd mindenki kiválasztotta azt a helyet, ahol a leginkább szerette volna először kipróbálni a lehetőségeket.

„Azt hiszem, hogy 15 vagy 16 éve csináljuk ezt a tábort. Minden évben egy vagy két hetet szervezünk a gyerekeknek, és évek óta már nagyon nagy létszámmal szoktunk működni. Most is negyvenhét gyerek van a táborban. Ez egy napközis jellegű tábor. Hétfőtől péntekig vagyunk a táborban reggel 9-től délután 4 óráig A tábor programja úgy alakul, hogy hétfőn, kedden általában inkább a sportcsarnokban és a stadionban vannak a programok. Megpróbálunk a gyerekekkel minél többféle sportot megismertetni, tehát nemcsak azokat, amit esetleg testnevelés órán a kötelező között tanítunk, hanem olyan szabadidős tevékenységeket, mondjuk a frizbit vagy baseball-t, amit hétköznapokon nem igazán tudnak kipróbálni” - emelte ki Zákányiné Bányász Henrietta, táborvezető.

A Nagyvölgyi Állatsimogató rengeteg élményt kínál az odalátogatóknak. A háztáji szárnyasok mellett díszes madarak mellett lehet pózolni. Csacsit, kecskéket is lehet etetni, de akár a pávákban is gyönyörködhetnek a látogatók. Az emuk és a láma is nagy sikernek örvendett, de volt akinek a lovaglás volt a nyerő program.

„Kiskoromban régen egyszer lovagoltam és a lovak a kedvenc állataim. Örülök, hogy itt újra lehetőséget kaptam arra, hogy lovagoljak és nagyon jól érzem magam a táborban” - mondta Ferge Zoé.

A Kézművesházban is nagy volt a zsongás, minden asztal mellett teljes létszámban foglaltak helyet a táborozó gyerekek. Díszeket, apró ajándéktárgyakat készítettek az ügyes kezek. Azok, akik türelmesebbek voltak, egy különleges technikát próbálhattak ki. Dúl Olívia, aki nagyon kreatív volt, ötletes dísztárgyat készített.

„Készítettünk egy kis üveget, ami abból áll, hogy egy ilyen szőrösebb fonállal körbetekertük az üveget, és a tetejére pedig levendulát raktunk” - nyilatkozta Dúl Olívia.

Rengeteg jótékony hatása és pozitív eredménye van egy nyári sporttáborban való aktív részvételnek, hiszen a sportfoglalkozások során nagymértékben fejlődik a tűrés és türelem képessége. De nem csak sportos foglalkozáson vesznek részt a gyerekek, hanem szellemi játékokban is. A tábor utolsó napján Szilvásváradra látogatnak a diákokkal.