Napközis tábor
Szabadidő
2021. jún. 30.

Napközis tábor

Táborozók lepték el a városi intézményeket. A Csapatban Ózdért Egyesület a KRÉTA pályázat keretében nyári kreatív és élmény tábort szervezett.

A Csapatban Ózdért Egyesület nyári tábort szervezett. A KRÉTA pályázathoz kapcsolódóan a gyerekek egy héten keresztül minden nap más más programon vehetnek részt. Tizenöt fiatal jelentkezhetett az ingyenes lehetőségre. Hétfőn kézműveskedtek a városi strandon, kedden pedig már a medencében kezdték a napot. Az egyes állomások kijelölésénél a szempontok között szerepelt, hogy a gyerekek minél több mindent megismerjenek. Így részt vesznek gyárlátogatáson és a múzeumban is barangolhatnak.

„A Csapatban Ózdért Egyesület lassan már két éve pályázott erre a napközis táborra a HAJÓZD segítségével. Most lehetett a pandémia miatt ezt megvalósítani, most nyílt rá lehetőség, úgyhogy hétfői nap kezdtük el ezt a táboroztatást. Ez egy napközis tábor tizenöt gyermekkel” - mondta Angyal Béla, a Csapatban Ózdért Egyesület elnöke.

A nagy meleg miatt kedden a gyerekek úsztak és labdáztak a medencékben. Miután kicsit lehűltek, elkezdődött a sorverseny, ahol különböző pályákon próbálhatták ki felkészültségüket. Az ilyen alkalmaknak közösségépítő ereje is van, hiszen a fiatalok új kapcsolatokat is kialakítanak.

„A tesómmal és az egyik barátnőmmel jöttem, de lettek új barátaim is. Szerintem nagyon jó a tábor, meg jók a programok, és igazából nagyon szeretek medencézni, az nagyon jó. Vannak sorversenyek, és a táplálékot is mindig kapjuk” - nyilatkozta Schifter-Tartó Ajsa, táborozó.

A fiatalok ma egy kutyás bemutatón vehettek részt, ahol képet kaphattak a felelős állattartásról, valamint ismereteket szerezhettek arról is, hogy hogyan viselkedjenek, ha egy számukra idegen négylábúval találkoznak. Az oktatás után kiskutyákkal játszhattak, majd az úgynevezett „csibészeltetés” rejtelmeibe is beavatták őket.

„Végül is a felelős állattartást és a kutyaiskola dolgait mutatjuk be, hogy mire tanítjuk a kutyát. Ki lehet próbálni a dolgokat, megnézték a felszerelést a gyerekek, hogy hogy néz ki” - fogalmazott Semperger Péter, a Lam-völgyi Kutyaiskola kutyakiképzője.

A gyerekek jól érezték magukat. Kifejezetten tetszett nekik, hogy ők is kipróbálhatják, milyen érzés, ha a kutya elkapja őket. Sorban váltották egymást ennél az állomásnál is.

„Nagyon jó volt. Fel kellett vennem a kabátot és odamentem a kutyushoz, és ő megharapott” - emelte ki Rejplik Jázmin, táborozó.
 
A hét további részében a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkba és az egyik pékségbe is ellátogatnak. A szervezők igyekeztek minél színesebb programot összeállítani a gyerekeknek, hogy szórakozva tanulhassanak. Cél a készségfejlesztés, valamint az ózdi és környékbeli intézmények bemutatása.