Huszadik alkalommal rendeztek idén horgásztábort a Hangonyi-tónál
Szabadidő
2023. júl. 19.

Huszadik alkalommal rendeztek idén horgásztábort a Hangonyi-tónál

Huszadik alkalommal vehettek részt fiatalok a Hangonyi-tó partján megrendezett horgásztáborban. A mostani turnusban összesen tizenhat ifjú ragadott botot.

Messze repül a szerelék, mely a Hangonyi-tó vízében landolt. Tizenhat fiatal kapott az alkalmon, hogy a számukra kedvelt sportot űzhessék a horgásztáborban. A hagyományosnak mondható eseményt idén már huszadik alkalommal szervezték meg. Szerencsére az idő is kedvezett a gyerekeknek, élvezhették a napsütést a csodás környezetben fekvő tó partján. A táborvezetők mindenben segítik a gyerekeket, hogy felhőtlenül kikapcsolódhassanak.

„Ez lényegében a huszadik tábor, gyerektábor. Egy évben általában három szokott lenni, ugye június, július, augusztus, egy-egy hét. Hát itt a srácoknak délelőttönként még a viszonylag hűvös időben, talán egy órás versenyt szoktunk csinálni, elég szép fogással szokott zárulni ez a verseny. Ez most már úgymond hagyománnyá vált, megtartottuk, aztán végül is a spiccbotos verseny után itt szabad foglalkozás, horgásznak, mint láttátok vannak feederesek, bojlisok. Aztán segítünk nekik szerelékek összeállításában, finomításában” - emelte ki Duzsik Gergely, táborvezető.

A szabadtéri programot Balázs Zoltán, a Hangonyi-tó tulajdonosa szervezi évről évre. Őt segítik a táborvezetők, illetve olyan idősebb volt táborozók, akik az esemény korosztályából már kinőttek. Velük közösen javíthatják a dobótechnikájukat, és különféle horgászati módszereket tanulhatnak.

„Én feeder szereléket használok, ezen van ilyen kosár, horog, meg egy tű. Tűre kell rakni bojlit, ez ilyen élénk színű és jó szaga is van, hogy a halak észrevegyék. Van az etetőkosár, abba kell belerakni az etetőanyagot, és mivel ebben ilyen súly van, ezért ez így lesüllyed a földre a vízben” - mondta Rechtorisz Mátyás, táborozó.

A pecázás mellett a szervezők igyekeznek változatos délutáni elfoglaltságokkal készülni a gyerekeknek. A héten többek között csónakázhattak, halfogó versenyen mutatták meg tudásukat, de a napokban lesz célbadobás és túrázni is elmennek a közelben található forráshoz. Van olyan résztvevő, aki már évek óta visszatérő vendég a Hangonyi-tónál.

„Én három éves korom óta horgászok, és azért választottam ezt a sportot, mert apukám is horgászott és vitt sok helyre” - nyilatkozta Spisák Balázs, táborozó.

A tábor nagyon jó lehetőséget ad arra, hogy a gyerekek barátságot kössenek egymással, hiszen a közös hobbi már alapot ad a beszélgetés kezdeményezésére. Emellett tanulási lehetőséget biztosít a résztvevőknek, hiszen a tábor vezetői hasznos tanácsokkal és új, a horgászathoz kapcsolódó technikákkal ismertetik meg a fiatalokat.