Kisodródott és a szalagkorlátot átszakítva zuhant a szakadékba egy autó a borsodnádasdi szerpentinen
Rendőrség
2023. júl. 31.

Kisodródott és a szalagkorlátot átszakítva zuhant a szakadékba egy autó a borsodnádasdi szerpentinen

Egy autós és egy motoros is balesetet szenvedett a borsodnádasdi szerpentinen hétvégén. Egy személy súlyosan, négyen könnyebben sérültek.

Egyelőre piros-fehér szalag jelzi a közlekedőknek, hogy óvatosan vegyék be a kanyart. Beszakadt a szalagkorlát a 25-ös főközlekedési út 53-as kilométerszelvényénél a nádasdi szerpentinen. Az úttesten a helyszínelés nyomai még ma is jól láthatóak. Hétvégén a meleg, nyári időszakra egy hidegfront miatt csapadékos időjárás köszöntött. Pénteken este hét óra körül egy Ózd irányába haladó, Peugeot típusú személygépjármű sofőrje a nedves, esőtől vizes útburkolaton nem az útviszonyoknak megfelelő sebességet választotta meg. Lecsúszott az út menetirány szerinti jobb szélén egy balra ívelő útkanyarulatban és szakadékba borult.

„A járműben négyen utaztak. A négy főből a járművezetőn kívül mindenki más megsérült. A jobb egyben utazó utas egy felnőtt személy súlyosabban. Úgy néz ki, hogy az ő biztonsági öve az elsődleges információk alapján nem volt bekötve. Ezért mivel az öv nem tartotta, a járműből a forgás közben kiesett. A hátsó ülésen utazó gyermekkorú személyek be voltak kötve, megfelelően rögzítve voltak, így könnyebb sérüléssel megúszták ezt a balesetet” - mondta Rajhóczki Péter, az Ózdi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője.

A gépjárművet a fák állították meg körülbelül 25-30 méteres mélységben. Egy hölgy az autó alá szorult, akit az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság munkatársai szabadítottak ki a gépjármű fogságából, úgy tudjuk Miskolcra szállították, a csípője sérült.

„Az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság 2 darab gépjárműfecskendővel és egy műszaki mentővel indult a helyszínre. A felderítés alapján megállapítható volt, hogy a személygépkocsiban négyen utaztak, hárman könnyebb sérülést szenvedtek, egy középkorú hölgy viszont a gépjármű alá szorult. A kollégáim csörlő, illetve úgynevezett emelőpárna segítségével a gépjárművet megemelték, alóla kiszabadították a sérültet, illetve átadták őt a mentőszolgálatnak, illetve a helyszínt a rendőrség szakembereinek” - nyilatkozta Tőkés Tamás, az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnoka.

Azonban ezen a hétvégén nem ez volt az egyetlen eset, amely személyi sérüléssel járt, ugyanis vasárnap egy motoros is lesodródott az útról szinte ugyanott. A nedves aszfalton járművével megcsúszott és az út melletti rézsűre landolt. Az újszászi lakos könnyű sérülést szenvedett. Ezen a helyszínen már korábban is történt baleset. A szalagkorlát egyik részénél jól látszik, hogy már benőtte a fű. A Magyar Közút munkatársai hétvégén felmérték a károkat, ma pedig meg is kezdték a javítási munkálatokat az érintett szakaszon. A közlekedésrendészeti osztály vezetője felhívja a figyelmet arra, hogy odafigyeléssel elkerülhető a tragédia. Mindig vegyük figyelembe a megváltozott útviszonyokat, körülményeket és számoljunk azokkal. Nedves útburkolaton csökkentsük a sebességet, de ami a legfontosabb, hogy használjuk a passzív biztonsági eszközöket, mert mindenkit haza várnak.