Éneklés, hitoktatás, játék és kézműveskedés – így telik a hét az Ózdi Református Egyházközségben
Szabadidő
2023. aug. 9.

Éneklés, hitoktatás, játék és kézműveskedés – így telik a hét az Ózdi Református Egyházközségben

Gyülekezeti gyereknapokat tartanak az Ózdi Református Egyházközségben. A program ma indult el. Bibliai történetekkel ismerkedtek, kézműveskedtek és sokat játszottak a gyerekek.

Egy fülpiszkálóval festette ki a színezőt az egyik gyerek az Ózdi Református Egyházközség imaházában. A fiatalok gyülekezeti gyereknapokon vesznek részt.

„Hoztak ilyen fültisztító pálcikát, és azokkal kellett pöttyöket csinálni a lapra. Ez nekem nagyon tetszett, mert csináltam medúzát is és különféle halakat” - mondta Derencsényi Sára.

A hangsúly a bibliai történeteken, üzeneteken volt. Az esemény a vizes csodák elnevezést kapta, ugyanis olyan evangéliumi történetek kerültek előtérbe, amelyekben nagy szerepe van a víznek. Ma a csodálatos halfogás történetét dolgozták fel a gyerekek.

„Az volt a tanulsága, hogy nem szabad elégedetlennek lenni, hogy ha például kicsi halat is fogunk, akkor is legyünk elégedettek” - fogalmazott Kerekes Anna Dóra.

A csoport másik része önfeledten játszott az udvaron. A fiúkat a labda kötötte le a legjobban, így nagy küzdelem folyt a füves területen. Csikainé Mihalik Éva, református lelkész sorrendbe állította a gyerekeket, így már az ugrálóvárat is biztonságosan vehették birtokba. A játék mellett természetesen a hitoktatás is nagy szerepet kap.

„A keresztény életre, útra próbáljuk őket tanítgatni. Lehet, hogy évek, évtizedek múlva tudatosul bennük, vagy jön el ennek az ideje. Az Isten lelke én hiszem azt, hogy munkálkodik bennük és keresztény felnőttek, vagy már akár fiatalok is lesznek majd tizen-huszonévesen, és az ő utánuk jövő generációt is úgy nevelhetik majd, hogy amit ők itt kaptak, azok életre szóló emlékek, tehát borzasztó egyszerű dolgokkal is nagyon jó élményeket lehet okozni. Amit itt kaptak, azt magukkal vihetik az életbe. Leginkább a lelki élmény az, amit kapnak” - emelte ki Csikainé Mihalik Éva, református lelkész.

A fiatalok nagyon élvezték a napot. Sok barátságot kötöttek és rengeteget játszottak. A legjobban természetesen az ugrálóvár varázsolta el őket, így türelmesen várták, hogy sorra kerüljenek. Az eseményről bővebb összefoglalót az Ózdi Városi Televízió holnapi, Apropó című magazinműsorában láthatnak majd.