Zenei nevelés
Oktatás
2019. okt. 15.

Zenei nevelés

A zenei nevelés került a középpontba a HAJÓZD Helyi Akciócsoport egyik pályázatának köszönhetően.

Zeneszó hallatszott az egyik teremből a táblai Apáczai Csere János Általános Iskolában. A fiatalok a HAJÓZD Helyi Akciócsoportjának egyik pályázata kapcsán gyűltek össze, hiszen Berki Lajos a Kék Sirály Zenei Egyesület vezetője mutatta meg nekik azt, hogy miként kell megszólaltatni a gitárt. A projekt fő célja, hogy azok is megismerkedhessenek a muzsikálással, akiknek erre egyébként nem lenne lehetőségük.

„A tehetséges fiatalokat kutatjuk a zene területén. Ez a tehetséges fiatalokkal való foglalkozást jelenti, emellett a nyári programokon a színpadi szereplést is biztosítjuk számukra. Azok a gyerekek, akik tehetségesek, zenei oktatásban vehetnek részt. Ennek része a hangszerekkel való megismerkedés, és különböző műfajok előadása” - mondta Berki Lajos, a Kék Sirály Zenei Egyesület vezetője.

A foglalkozás során többen kipróbálhatták a hangszert, és szinte minden gyermek érdeklődött a lehetőséggel kapcsolatban. Szaka Attila a HAJÓZD Helyi Akciócsoport munkaszervezeti munkatársa elmondta, hogy jelenleg hol tartanak a korábban elnyert pályázatok.

„Mint a HACS munkaszervezete monitoringozást végzünk a pályázóknál, figyelemmel kísérjük a megvalósítás időszakát. Próbálunk ott lenni minden egyes pályázó minden programeleménél, és a pályázatok megvalósulásánál. Akikhez nem tudunk kimenni, azokat különféle kérdőívekkel bombázzuk, hogy éppen hol tartanak” - nyilatkozta Szaka Attila, a HAJÓZD Helyi Akciócsoport munkaszervezeti munkatársa.

A Tehetségek Színpada! elnevezésű pályázat második részeként, a tervek szerint 2020 nyarán egy zenei fesztiválon is megmutathatják majd magukat a gyerekek, akik addigra már ügyesen szólaltatják meg a gitárt és a szintetizátort.