Különleges próbával készültek a kondisoknak a Teknőcök – az evezés játszott főszerepet a Kondi Napok negyedik állomásán
Sport
2023. aug. 15.

Különleges próbával készültek a kondisoknak a Teknőcök – az evezés játszott főszerepet a Kondi Napok negyedik állomásán

Közel negyvenen eveztek a Kondi Napok negyedik állomásán. Az Ózdi Teknőc Diák- és Szabadidősport Egyesület új kezdeményezésként a Hangonyi-tóra szervezte az eseményt.

A mólóról egyensúlyoztak a vízen úszó alkalmatosságokba a résztvevők szépen sorban a Hangonyi-tónál, ugyanis „Lapátolj egyet a kisteknőssel” címmel folytatódott a 2023-as Kondi Napok programsorozata. A sportos lehetőségek tárházát ezzel az új elemmel bővítette az Ózdi Teknőc Diák- és Szabadidősport Egyesület. Így az úszást követően az evezést próbálhatták ki az érdeklődők. A szervezők vasárnap délután kettőtől négy óráig itt várták azokat, akik szerették volna a többi próbát követően ezt is teljesíteni. A program sikéréhez a tógazda Balázs Zoltán és az Ózdi Kajakos Baráti Társaság is hozzátett, akik a remek helyszínt és a felszerelések jó részét biztosították a délutáni megmozduláshoz, valamint néhány jó tanáccsal is ellátták a vállalkozó kedvű sportembereket.

„Arra gondoltunk, hogy tényleg legyen egy új próba. És ugye elég sokrétű a programsorozatunk. Tehát a túrától kezdve a lépcsőfutáson át, dombfutás, kerékpározás minden van. Ez egy tipikusan vízi jellegű és a nyárhoz legjobban illeszkedik, úgyhogy úgy gondoltuk, hogy megpróbáljuk. És ahogy említettem hál Istennek úgy néz ki, hogy sikeres is és népszerű is” - mondta Vanczák Attila, az Ózdi Teknőc Diák- és Szabadidősport Egyesület elnöke.

A program valóban közkedvelt volt. A flotta öt kajakból, egy csónakból és egy sup-ból állt, amelyeket közel negyvenen próbálhattak ki. A Teknőcök mindig igyekeznek olyan elfoglaltságokat kitalálni, amelyekből minden korosztály kiválaszthatja a számára legmegfelelőbbet. Még a legkisebbek is.

„A Vadvirágnál is voltam, futóversenyen is és a strandon is” - nyilatkozta Neumann Nanetta.

Sok olyan érdeklődő gyűlt össze, akik már a Kondi Napok korábbi állomásait is sikeresen teljesítették. Ronyecz Sára szüleivel aktívan közreműködik szervezőként és résztvevőként is a sportos eseményeken.

„Nagyon jól éreztem magam, mert a közösség is jó, illetve a sportolás is fontos, úgyhogy én nagyon jól éreztem magamat. Egy jó kis mozgás volt délutánra, mivel annyira meleg sincs, kicsit felfrissültünk az evezésnél” - fogalmazott Ronyecz Sára.

Sikur Ádám tavaly majdnem minden állomást teljesített. Természetesen így is járt számára az ajándék póló, amelyet ezen az alkalmon is szívesen viselt. Ha minden jól megy idén is folytatja a megkezdett hagyományt, hiszen fontosnak érezte, hogy itt is jelen legyen.

„A hajók nagyon tetszettek nekem. Voltak felfújhatósaik is és műanyagból készültek is, amelyek stabilabbak voltak és kevésbé borulhattak fel. A felfújhatósba nehezebben lehetett egy kicsit beszállni, mi csak olyannal mentünk, de jó volt” - emelte ki Sikur Ádám.

A rendezvény célja a vízi sportok megszerettetése az emberekkel. A részvétel fontos feltétele volt az úszni tudás, valamint a mentőmellény használata is. A profi evezősök segítettek a kezdőknek, így a kilátogatók megismerkedhettek a túra kajakozás, kenuzás szabályaival, technikájával. Többen a bóják közötti ügyességi feladatot is sikerrel teljesítették, amelyért külön jutalom járt. A következő próba a kerékpártúra lesz szeptember 10-én, majd novemberben a lépcsőfutással zárul a Kondi Napok.