Ózdi áldozata van a Barnsley-ban történt gyilkosságnak
Rendőrség
2023. aug. 16.

Ózdi áldozata van a Barnsley-ban történt gyilkosságnak

Gyilkosság áldozata lett V. Dániel, akit egyik ismerőse hátba szúrt egy késsel, az angliai Barsnley-ban. Híradások szerint szerelemféltésből halt meg.

Szerencsét próbálni ment Angliába V. Dániel ózdi fiatalember, akit a napokban meggyilkolt egyik ismerőse. Orosz Hajnalka már 15 éve nagyon jó barátságban volt Dániellel, a nő szinte testvérének tekintette. V. Dániel, az ország más részén, nevelőszülőknél nevelkedett, de családja itt él Ózdon. Tíz-tizenöt évvel ezelőtt felkereste rokonsága, hogy szeretnének vele megismerkedni, a családi összetartozás miatt. Így került vissza Ózdra. Hajnalkával minden titkukat megosztották egymással, nagyon megrázta a hír, amit barátjáról kapott.

„Ezt az egészet én úgy tudtam meg, hogy mintha súgtak volna a fülembe valamit, hogy kelj fel és nézd meg a Facebookot, mert baj van. És ez így is történt, felkeltem, megnéztem és láttam, hogy a barátnője mit írt ki. Ráírtam, hívtam, nem válaszolt először. Aztán írtam neki, hogy légy szíves válaszolj, mert érzem, hogy baj van, mondd el, hogy mi történt. És akkor mondta el, hogy meghalt, elmondta, hogy meggyilkolták. Nem hittem el, mert 27-28 éves fiatalember. Tényleg ő senkinek nem ártott. Soha senkinek. Nem bántott senkit” - mondta Orosz Hajnalka.

Az utcabelieket is megrázták a történtek annak ellenére, hogy nem mindenki ismerte V. Dánielt, aki a jobb jövő reményében ment el külföldre. Barnsley-ban egy autómosóban dolgozott, de tervei között szerepelt, hogy vállalkozást nyitnak barátjával.

„Nagyon sajnálom, főleg a családot, hogy nem tudják hazahozatni, hogy itthon adják meg neki, ami egy halottnak jár, a végtisztességet” - nyilatkozta Matovics Endréné.

„Tragikusnak gondolom. Sajnos nagyon sok fiatal megy ki, mert itt semmilyen lehetőség nincs a fiatalok számára” - hangsúlyozta Bogdán Katalin.

Sajnos a családnak nincs olyan anyagi lehetősége, hogy Dániel földi maradványait hazahozathassák, így gyűjtést szerveznek annak érdekében, hogy összejöjjön az utaztatás költsége. A hozzátartozók azt szeretnék, hogy Dánielt, édesanyja mellé temessék. Aki segíteni akar és anyagilag támogatni szeretné a családot, az alábbi számlaszámra küldje el felajánlását.

Nagy László Krisztián
RAIFFEISEN Bank
Számlaszám: 12036000-01344259-00100003
IBAN : HU71 12036000-01344259-00100003
SWIFT (BIC) UBRTHUHB