Készen áll a pálya a mérkőzésekre
Sport
2023. aug. 17.

Készen áll a pálya a mérkőzésekre

A bajnokság első hazai mérkőzésére készíti elő a pályát az Ózd-Sajóvölgye. Tavaly a tabella második fokán végeztek, idén is hasonlóak a célok. Holnap Ózdon mérkőznek meg.

Egy fűnyíró kistraktor szelte a köröket az Ózd Városi Stadion labdarúgó pályáján, de a diákmunka program fiataljai sem tétlenkednek. A karbantartásra a holnapi meccs miatt volt szükség, akkor lesz ugyanis az első hazai találkozója az Ózd-Sajóvölgyének. Tavaly a tabella második helyén végzett csapat. A tavaszi szezont veretlenül vitték végig, idén pedig már lelkesen készülnek az összecsapásokra. Az első meccset idegenben vívták, amelyet 6-1-re nyertek meg a múlt hétvégén. Ekkor már az új játékosok is bemutatkoztak.

„Az alap csapat, tehát a csapatnak a 90%-a együtt maradt, tehát így azért a játékunk egy kicsit gördülékenyebb, mint akik 8-10 játékost kicserélnek, viszont tudtunk még a támadó szekcióban erősíteni. Szerintem két komoly igazolással, a Filkóházi Dáviddal és a Fercsák Róberttel. Az egyik Kazincbarcikáról, a másik pedig Diósgyőrből igazolt ide, valamint ott van még Magyar Máté, aki itt volt nálunk, de kiment külföldre dolgozni, ő is hazatért, tehát szerintem most több a szakmai stábnak a variációs lehetősége” - mondta Kádár Zsolt, a Sajóvölgye Focisuli operatív igazgatója.

A cél az, hogy megszerezzék a tabella első öt helyének valamelyikét, de természetesen minél előrébb szeretnének végezni. Az előző szezon jó részét Putnokon játszották az energiaválság miatt. Idén a Sajóvölgye Focisuli átvette az üzemeltetési feladatokat. Egy 35 millió forintos kormányzati támogatást is kaptak, amelyet a létesítmény üzemeltetésére költhetnek. Ezáltal tehát most úgy tűnik, ezt a szezont Ózdon viszik végig.

„Minden héten minimum háromszor vágjuk a füvet, a vonalat ugyanúgy kihúzzuk, karbantartjuk. Folyamatosan vágjuk damilossal és mindennel, amivel lehet” - emelte ki Horváth Sándor Patrik, az Ózd-Sajóvölgye játékosa.

Pénteken, azaz holnap délután öt órakor lépnek pályára. A Gesztely FC Sport-Bau látogat el hozzájuk Ózdra. A meccs izgalmasnak ígérkezik, hiszen rangadóra készülnek. A Gesztely nem titkolt célja a feljutás, ennek érdekében több új játékost is igazoltak, így a mieink már nagyon várják az összecsapást.