Közterület-felügyelők jelentkezését várja az Ózd Városi Rendészet
Város
2023. aug. 18.

Közterület-felügyelők jelentkezését várja az Ózd Városi Rendészet

Közterület-felügyelők jelentkezését várja az Ózd Városi Rendészet. A pályázati felhívás az ozd.hu-n, a Tájékoztatók menüpontban érhető el.

A napokban az Ózd Városi Rendészet közterület-felügyelői munkakör betöltésére írt ki pályázatot. Határozatlan idejű, teljes munkaidős foglalkoztatásról van szó. Városunk önkormányzatának most nyílt lehetősége az állomány létszámát bővíteni.

„Az elmúlt években az Ózd Városi Rendészet létszámának csökkenése egyenesarányban volt a költségek növekedésével, nem volt lehetőségünk megtartani a 24 órás szolgálatot. Most viszont sikerült forrást találni, így szeretnénk visszaállítani az Ózd Városi Rendészetet 24 órás szolgálatba a hét minden napján, ehhez viszont az állomány bővítésére van szükség legalább öt fővel, ezért került most kiírásra a pályázat és annak feltételei. Bízunk benne, hogy sokan jelentkezni fognak” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Elsősorban olyanok érdeklődését várják, akik többek között jó kommunikációs és konfliktuskezelő képességekkel rendelkeznek, van érettségijük és B kategóriás vezetői engedélyük. A kiválasztásnál előnyt jelent, ha valaki rendészeti, rendvédelmi, közterület-felügyelői munkakörben már szerzett szakmai tapasztalatot. A rendészet feladatkörét a közterület-felügyeletről szóló törvény határozza meg, amely rendkívül szerteágazó, hiszen a mindennapokban eljárásokat kezdeményeznek közigazgatási, szabálysértési és bűnügyi területeken is.

„A pályázat kiírásának szintén törvényi feltételei vannak. Komoly kritériumoknak kell megfelelni a pályázónak. Ettől eltérni nem lehet. Azért van szükség rá, mert szeretnénk visszaállítani a 24 órás munkaidőrendet, hiszen az elmúlt időszak tapasztalata, hogy szükség és igény van a rendészet munkájára gyakorlatilag non-stop” - nyilatkozta Talján Róbert, az Ózd Városi Rendészet rendészetvezetője.

Talján Róbert elmondta, hogy már többen is érdeklődtek a lehetőség iránt. Nők is benyújthatják pályázatukat, az elvárások velük szemben is ugyanazok terhelhetőség szempontjából. Fontos információ, hogy akiket kiválasztanak, még részt kell venniük egy két és fél hónapos tanfolyamon, és csak sikeres vizsgát követően tölthetik be a pozíciót. A részletes pályázati felhívás elérhető az ozd.hu Álláspályázatok menüpontjában. Az önéletrajzokat elektronikus úton, az ozdvarosirendeszet@gmail.com e-mail címre várják szeptember 15-ig.