Megrendezték az idei első diákolimpiai atlétikai versenyt az Ózd Városi Stadionban a felső tagozatosok számára
Sport
2023. szept. 13.

Megrendezték az idei első diákolimpiai atlétikai versenyt az Ózd Városi Stadionban a felső tagozatosok számára

Megközelítőleg hetven diák versenyzett idén ősszel a diákolimpiai selejtezőn. Négy versenyszámban mérték össze tudásukat a fiúk és lányok.

Az országos diákolimpia őszi selejtezőjén az atlétika sportágnak négy különböző részében mérték össze tudásukat a csapatok: távolugrásban, kislabda dobásban, súlylökésben, valamint a verseny legvégén a 10x200 méteres váltófutásban. A megrendezett versenyen megközelítőleg 70 tanuló vett részt.

„Alig kezdődött meg az iskola, és másfél hét után máris atlétikai versenyre gyűltek össze a stadionban Ózd város és vonzáskörzetének felső tagozatos tanulói. A mai napon az ügyességi csapatbajnokságot bonyolítjuk le, ami azt jelenti, hogy 5 fős csapatokban, külön a fiúk, külön a lányok versenyeznek távolugrásban, súlylökésben, kislabda hajításban. A verseny legvégén bonyolítjuk le a 10x200 méteres váltófutást. A verseny felmenő rendszerű, ami azt jelenti, hogy diákolimpiai versenyszám az ügyességi csapatbajnokság, és a verseny városi körzeti győztesei tovább fognak jutni a megyei megmérettetésre, és onnan esetleg az országos versenyen is részt vehetnek” - nyilatkozta Tusay Ágnes, atlétikai sportági felelős.

Minden diáknak más-más sportág áll közelebb a szívéhez, de igyekeznek minden versenyszámban a legjobban teljesíteni, hiszen minden csapat a győzelemre törekszik.

„Az iskolában készültünk fel, ugyebár iskola köröket futottunk, hogy a futást gyakoroljuk, távolugrást is gyakoroltuk, ott az iskolában van erre alkalmas terület, a kislabda dobást is gyakoroltuk ott. Hát igazából nem volt ez a kiméregetős dolog, szemre mértük, és akkor ott tudtuk meg, hogy mennyire jók az adott emberek. Az én kedvencem pedig a futás, hiszen azt gondolom abban vagyok a legjobb, de hát igazából mindenben szinte egyenragúan vagyok elég jó. Én szerintem” - mondta Tóth Viktor, a Bolyky Tamás Általános Iskola tanulója.

Voltak, akik egyes sportágakban rendkívül kiemelkedően teljesítettek diáktársaikhoz képest.

„Egy hét alatt készültünk fel a diákolimpiára, 55 métert dobtam a kislabda hajításban, és a kézilabda a kedvenc sportágam” - fogalmazott Molnár Milán, az Újváros Téri Általános Iskola tanulója.

Tusay Ágnes elmondta, hogy nagyon örül, hiszen ebben az évben jelentősen többen vettek részt a diákolimpián, mint az előző években. Mind az öt intézmény büszkélkedhet tanulóival, hiszen mindenki nagyon ügyesen teljesített a megmérettetésen.