„...még mindig vannak, akik tesznek és tenni akarnak” – Urajon is elkészültek a szelfi betűk
Fejlesztés
2023. szept. 14.

„...még mindig vannak, akik tesznek és tenni akarnak” – Urajon is elkészültek a szelfi betűk

Urajon is elkészültek a szelfi betűk. Az Uraj-Susa Jövőjéért Egyesület kezdeményezése igen népszerű a helyiek körében, sokan megállnak fotózkodni a ponton.

Az Uraj-Susa Jövőjéért Egyesület tagjai a piros-fehér-zöldre színezett szimbólummal is igyekeztek emléket állítani, annak a történelmi pillanatnak, amikor Susát visszacsatolták Magyarországhoz. Tavaly ünnepelték ennek száz éves évfordulóját és úgy gondolták fontos, hogy ezzel az alkotással is tükrözzék az erre járók felé az összetartozást, amelyet egykori képviselőjük is mindig erősített. Legalábbis ezt mondja Szilágyi István Jánosné, aki már fél évszázada él a településrészen.

„Én annyit tudok mondani Tartó Lajosról, hogy rengeteg mindent megcsinált. Rengeteg mindent. Akármi volt a faluban, nem volt olyan, hogy valaki segítséget kérjen, és ő azt ne hallotta volna meg” - mondta Szilágyi István Jánosné.

Jeles Krisztina és családja szinte minden közösségi eseményen részt vesz, és arra törekszenek, hogy építsék, szépítsék környezetüket. Itt a szelfipont környékét is folyamatosan gondozzák. Füvet vágnak, ha szükséges és a virágokat is locsolják.

„Nagyon örülök neki, hogy az egyesület ezt elérte, és hogy ilyen lehet nekünk. Szerintem ez egy nagyon jó kezdeményezés, nemcsak a faluban, hanem a térségben, mert talán ezzel egy kicsit többen látogatnak ide, mert nagyon szép ez a környék, nagyon szép helyek vagyunk és nagyon jó kirándulóhely is egyben” - emelte ki Jeles Krisztina.

Az elmúlt időszakban nagyon sokan megálltak itt egy-egy fotó erejéig. Az ötlet igen népszerűnek bizonyult. Annyira, hogy az egyesület tagjai egy évvel később Urajon is kialakítottak betonból egy ugyanolyat.

„Tervben volt, csak ugye az előkészítési folyamatok, meg amúgy is annyi minden történt ezalatt az egy év alatt. De meg lettek az Uraj szelfi betűk is. Ez is egy nagyon jó időpontra, mert két hete volt nekünk a főzőversenyünk, és akkorra már itt álltak a betűk. Szintén nagy köszönet ezért nagyon sok mindenkinek. Én nagyon érzem az összefogást, tehát lehet, hogy már nincs olyan, mint anno. Meg ugye a pandémia is nagyon sok mindenben az embereket visszafogta, de azért itt ha elindul valami, azért még mindig vannak, akik tesznek és tenni akarnak” - hangsúlyozta Scitovszky Nikoletta, az Uraj-Susa Jövőjéért Egyesület elnöke.

A felirat felé ide is terveznek napelemmel működő esti világítást. Csak úgy mint Susán itt is többen kivették részüket a megvalósításból. Az egyesület és a nyugdíjas klub tagjai mellett, civilek is sokat hozzátettek a kivitelezéshez. Ma már az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat dolgozói által készített virágládák dobják fel a környezetet, amelyben most is csodaszép növények pompáznak.