Három napirendi javaslat, teljes egyetértés – Ózd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete rendkívüli ülést tartott
Önkormányzat
2023. szept. 21.

Három napirendi javaslat, teljes egyetértés – Ózd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete rendkívüli ülést tartott

Fejlesztési terv véleményezése, határozatmódosítás és egy alapítvány támogatása is szóba került a mai, rendkívüli képviselő-testületi ülésen.

Elsőként a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság tagjai gyűltek össze a Városháza nagy tanácstermében. Három napirendi javaslat került előtérbe, amelyeket elfogadásra javasoltak a testület számára. Ezt követően a végső döntéshozók elé kerültek a napirendi pontok. Először az önkormányzat tulajdonában lévő víziközművekről esett szó, amelyet jelenleg is az ÉRV Zrt. üzemeltet. A 2024-2038. évre szóló gördülő fejlesztési tervet véleményezték. Ezek között szerepel többek között tűzcsapok felújítása, gerinc- és szennyvízvezeték rekonstrukciója, valamint a szennyvízhálózaton adódó rendkívüli feladatok megoldása. Jelenleg a Bulcsú úton dolgoznak a szakemberek az ivóvízhálózaton. A kivitelezés több mint huszonhatmillió forintba kerül. Szóba került továbbá a Van Helyed Alapítvány támogatása is. A Hétes-telepen működő közfürdő fenntartási és üzemeltetési költségei igen magasak, az ott élőknek viszont ez az egyetlen lehetősége a tisztálkodásra. Támogatásért fordultak az önkormányzathoz. Janiczak Dávid polgármester azt mondta, minden évben szeretné támogatni az alapítvány munkáját. Most ötszázezer forintot szavazott meg a grémium, jövőre azonban ennél magasabb összeg van tervben. Egy határozatot is módosítani kellett az ülésen.

„Az energiahatékonysági korszerűsítésekre szánt kormányzati támogatásból a legutóbbi pályáztatásnak köszönhetően 23 millió forintos keretösszeg maradt fenn. Nem túlzok akkor, ha azt mondom, én már pályáztam arra, hogy ez a keret megmaradjon, és sikerüljön az Október 23. téri irodaépületnek a felújítását elkezdeni belőle, hiszen ott is nagy problémát jelent az energiaárak emelkedése. Most nyílászárócserével el tudjuk kezdeni ott is a korszerűsítést” - tette hozzá Janiczak Dávid, polgármester.