Sakkjátszmák az ifjúsági világbajnokságért
Sport
2023. okt. 1.

Sakkjátszmák az ifjúsági világbajnokságért

Jó esélyekkel indulhat Király Lilla Virág, az Ózdi Sakk Sportegyesület tagja az olaszországi ifjúsági sakkvilágbajnokságon, az ifjú reménység támogatókat keres.

Az ÓMÉK-Olvasó protokoll termét ifjú sakkozók foglalták el, akik a szokásos edzésüket tartották. A mostani alkalom azonban különleges volt, hiszen jelen volt Király Lilla Virág, aki az Ózdi Sakk Sportegyesület egyik kiemelkedő sportolója. Lilla sikeresen elsajátította a sakk szabályait, logikus gondolkodásával pedig remek játékossá vált. Korábban már több versenyen is szép eredményeket ért el.

„Lillának korábban már volt egy Európa-bajnoksága is, ez Észtországban, Tallinnban volt, ahol az 5. helyet szerezte meg. Most tulajdonképpen az ifjúsági világbajnoksággal kapcsolatban különösebb elvárásunk felé nincs, de azért nyilván szeretnénk, ha minél jobb eredményt érne el” - mondta Petykó Zoltán, az Ózdi Sakk Sportegyesület vezetőedzője.

A mostani edzésen igyekeztek felmérni jelenlegi felkészültségi szintjét. Edzője, Petykó Zoltán hasznos tanácsokkal látta el a ifjakat, és kiemelten figyelt Lillára, hogy mire van még szüksége ahhoz, hogy a bajnoki megmérettetés minél jobban sikerüljön. A fiatal sportoló 7 éve foglalkozik aktívan a sakkal, a táblajátékot már egészen kicsi korában, az óvodában megkedvelte. A sok edzés és gyakorlás már mindennapi élete részévé vált.

„Több edzővel készülök, tanulunk új dolgokat, ismétlünk. Vannak edzőmeccsek, versenyek, melyek más versenyekre felkészítenek” - nyilatkozta Király Lilla Virág, az Ózdi Sakk Sportegyesület játékosa.

Lilla ellenfelei ezúttal az egyesület tagjai voltak, akikkel szimultán mérkőzéseket játszott. A kellemes délutáni alkalom során ismét értékes tudást szerezhettek a fiatalok, melyek a későbbi játszmákon majd hasznukra válhat. Egy ilyen világversenyen való részvétel mindig jelentős anyagi terhekkel jár, ezért az Ózdi Sakk Sportegyesület szívesen fogadja a támogatásokat, hogy megvalósulhasson a fiatal lány álma.