Eddig nem szerzett pontot a bajnokságban az ÓAM-Ózdi KC
Sport
2023. okt. 2.

Eddig nem szerzett pontot a bajnokságban az ÓAM-Ózdi KC

Továbbra sem sikerült pontot szereznie az ÓAM-Ózdi KC-nak. Az NB I/B. ötödik fordulóját játszották a hétvégén. Most a KK Ajka gárdája kerekedett a mieink felé.

A KK Ajka gárdája lépett pályára a Marosi István Városi Sportcsarnokban. Az ÓAM-Ózdi KC játékosai fogadták őket. A bajnokság ötödik fordulójára érkeztek. A találkozó elején fej-fej mellett haladtak. A tizenkettedik percben is döntetlent mutatott a kijelző. Ekkor azonban a vendégek egy-két góllal elénk kerültek, amit sokáig tartottak is. Az Ózd nem hagyta, visszahozták egálba a mérleget. Pihenőre 11:11-es állással mentek. A második játékrész eleje hasonlóan szoros volt egészen a negyvennegyedik percig. Az Ajka úgy megindult, hogy a mienk egy gólt sem tudtak dobni, míg az ellenfél ötször betalált a kapuba. A véghajrában nyújtott támadásukkal a mieink nem tudtak mit kezdeni, a vendégek vitték el a két pontot. Végeredmény: ÓAM-Ózdi KC – KK Ajka: 19 – 30.

„Olyan hibákat csináltunk, ami sajnos a miénk. Amikor már négy-öt meccs alatt megcsinálod mindig ugyanazokat a hibákat, meg ugyanannyira vagy nagyjából képes, akkor valószínűleg körvonalazza, hogy mire vagy képes igazából eredményességben és csapat szinten. Ezt nagyjából lehetett sejteni. Aki egy kicsit is benne van a kézilabdában, vagy képben van az információkkal, akkor nyilván borítékolható lehetett, hogy ennyire gyengék vagyunk jelen pillanatban” - mondta Kocsis Csaba, az ÓAM-Ózdi KC vezetőedzője.

Az első félidőben mindkét csapat sok hibát vétett. A szünetben megbeszélt taktikát nem sikerült pályára vinni az Ózdnak, az ellenfél azonban sokat tudott javítani. Vezetőedzőjük azt mondta, nagyon nehéz volt összeszedni azt a plusz tíz találatot. A pontokra az Ajkának is nagy szüksége van, jelenleg ugyanis a tabella második felében küzdenek a kiesés ellen.

„A második félidőben tudtuk tovább folytatni a fegyelmezett védekezésünket, illetve az apróbb hibákat, amiket az első félidőben a támadásban elkövettünk, azokat sikerült korrigálni, így kezdett el nyílni az olló. Úgy gondolom, az első félidőben is az volt a hibánk, hogy megvoltak a helyzeteink, de nem a legjobb lövéseket választottuk” - nyilatkozta Velky Péter, a KK Ajka vezetőedzője.

Az Ózdnak eddig nem sikerült pontot szerezni a bajnokságban, így a tabella legvégén állnak. Legközelebb idegenben lépnek pályára. Ekkor a szintén sereghajtó Fejér-B.Á.L. Veszprém U21-es gárdájával küzdenek majd meg. Hazai pályán október 14-én láthatja majd őket a közönség. Ekkor a Kecskemétet látják vendégül a Marosiban.