Csapatépítő horgászversenyen az Ózdi Acélművek dolgozói
Szabadidő
2023. okt. 4.

Csapatépítő horgászversenyen az Ózdi Acélművek dolgozói

Ötödik alkalommal szerveztek horgászversenyt az Ózdi Acélművek Kft. dolgozóinak. A győzelem mellett a cél, hogy egy jó hangulatú csapatot kovácsoljanak össze.

Ez már az ötödik horgászverseny, amit az Ózdi Acélművek Kft. dolgozóinak szerveztek. Évente kétszer kapja meg a tavat az Érdekképviseleti Egyesület. Egy tavaszi és egy őszi fordulót rendeznek, ami mindig nagyon népszerűnek bizonyul. Most huszonheten települtek ki a tópartra. Nagy a versenyszellem, az esemény azonban nem csak erről szól.

„A célunk az, hogy a dolgozókat megpróbáljuk összekovácsolni. Mindegy, hogy milyen területről jönnek. Gondolok itt acélmű, hengermű vagy épp karbantartásra, szerintem a legnagyobb célunk az lenne, hogy egy nagyobb közösséget kialakítsunk az ÓAM-on belül” - mondta Riz István, az Ózdi Acélművek Érdekképviseleti Egyesületének elnöke.

Nemcsak a dolgozók, hanem a hozzátartozók és családtagok is indulhattak a versenyen, így szép számmal foglalták el a horgászhelyeket. Mindenki mellett különféle csali hevert, a beetetés ugyanis kulcsfontosságú ahhoz, hogy kapásuk legyen. Több hal is hevert a bölcsőben. A mérlegelésre vártak. Ezután lefújták őket fertőtlenítővel, majd visszaengedték a tóba. A kapás azonban nem mindenkinek jött.

„Próbálkoztunk három-négyféle etető anyaggal, de még eddig nem mozdul. Viszont amikor kijöttünk és ott álltunk a nevezéseknél, húsz centire kiugrott a hal, most meg várakozik” - nyilatkozta Simon Zoltán.

Az idő is kedvezett a pecásoknak, egy felhő sem volt az égen. A csapatok kint küzdöttek, hogy minél több és nagyobb halat fogjanak, a résztvevők másik része viszont az ebédről gondoskodott. Rotyogott az étel a bográcsban, a hölgyek pedig serényen vágták a zöldségeket és a húst. Ezt a nap végén mindenki jó ízűen fogyasztotta el.