Holttestet találtak az Ózdi Horgásztóban
Rendőrség
2023. okt. 16.

Holttestet találtak az Ózdi Horgásztóban

Halott embert emeltek ki az Ózdi Horgásztóból. A rendőrség közigazgatási eljárást folytat, az ügyet rendkívüli halálesetként kezelik és szakértő bevonásával vizsgálják.

Ma délelőtt megrázó képet mutatott az Ózdi Horgásztó és környéke. Rendőrautók, tűzoltóautók és egyenruhások lepték el a partot. Háromnegyed tíz után pár perccel Rövid György tógondnok úgy gondolta, hogy kihalássza azt a rongydarabot a vízből, amit már szombaton is észrevett a tó tetején úszni. Akkor még nem gondolta, hogy a rongydarab egy ember kabátja. Bedobta a horgot, hogy kihúzza, de amikor elkezdte tekerni horgászbotján az orsót érezte, hogy nem csak egy kabát súlya akadt a horogra.

„Szombaton reggel jöttem dolgozni, akkor láttam, hogy valamilyen rongydarab van a víz tetején. Nem foglalkoztam annyira vele. Tegnap is látszódott már és ma reggel is láttam, hogy a szél mozgatta jobbra-balra. Idegesített, hogy ott van a tó közepén. Úgy dobtam rá hálót horoggal, és úgy húztam ki a szélére. Akkor vettem észre, hogy hulla van benne. Majd szóltam Borbás Péternek, hogy mi történt. Ő pedig rögtön értesítette a rendőrséget” - nyilatkozta Rövid György, tógondnok.

A tógondnok azt mondja, nem az első alkalom, hogy valaki a tóban lelte halálát. Korábban egy női testet talált a vízben. A mostani esethez azonnal kivonultak az Ózdi Rendőrkapitányság és az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság munkatársai, akik megkezdték a helyszíni szemlét.

„A kora délelőtti órákban érkezett riasztás alapján vonultak az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság erői az Ózdi Horgásztóhoz. A jelzés alapján egy középkorú férfi holttestét fedezték fel a tó vizében. Ilyenkor a beavatkozó erőknek, úgynevezett műszaki mentés keretében a rendőrség helyszínelését kell, hogy segítsék, illetve természetesen a holttest kiemelését is végezzük” - mondta Tőkés Tamás, az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnoka.

Az Ózdi Rendőrkapitányság közigazgatási eljárást folytat, az ügyet rendkívüli halálesetként kezelik és szakértő bevonásával vizsgálják. A helyszíni szemlét követően az elsődleges adatok szerint az idegenkezűséget kizárták.