Röplabdáztak a SZIKSZI-ben – Folytatódott a 24 órás rendezvénysorozat
Sport
2023. okt. 18.

Röplabdáztak a SZIKSZI-ben – Folytatódott a 24 órás rendezvénysorozat

Éjszakába nyúló röplabdatornát szerveztek a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnáziumban. A diákok váltásban játszottak és nagyon élvezték a programot.

Pattogott a labda a háló egyik és másik oldalán a tornateremben. A résztvevők korábban futballal töltötték el ezt az időt, azonban két-három éve már a röplabdát részesítik előnyben. Reggel hat órakor indult a program, és váltásban játszottak a gyerekek. Társaik a kispadról, tanáruk pedig a pályán buzdította őket.

„Szerintem a diákoknak ez egy hatalmas élmény, teljesen másképp viselkednek éjjel az iskolában. Ez egyébként egy nagyon furcsa dolog, hogy megváltoznak a magatartási viszonyok. Élvezik nagyon, hogy este olyan irreális időben vannak az iskolában, amikor egyébként nem szoktak. Saját maguknak szervezik, a tavalyi évben háromszor rendeztük meg így 24 órás időtartamban” - mondta Zimmermann Tamás, a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium testnevelő tanára.

Az esemény szervezésében az iskola 12/A. osztálya aktívan közreműködött. Az idei játéknak nehezen sikerült időpontot találni, hiszen sűrű a program a diákok számára. Olyannyira, hogy ez alkalommal hajnali két órakor befejezték a küzdelmet, mert másnap egy akadályverseny várta őket.

„Tavaly hármat sikerült lebonyolítanunk sikeresen. Mindegyiket nagyon élvezték a diákok, nagyon nagy a lelkesedés, az első héten amikor meghirdetjük, rögtön elfogynak a foglalható helyek, már csak annyit kell igazítani, illetve a tanárokkal megbeszélni, hogy mikor ki jön és teljesen telt ház van végig” - nyilatkozta Nagy Bence, tanuló.

A többi diák lelkesen figyelte, ahogy társaik játszottak. Szoros meccsek alakultak ki, izgalmas pillanatokkal. Az intézmény pedagógusai is segítőkészek voltak a program kapcsán, hiszen a lyukas órákban engedélyezték a tanulóknak, hogy lemehessenek a tornaterembe szurkolni. Továbbra is igyekeznek minél több hasonló programot szervezni annak érdekében, hogy a gyerekek egy kicsit kiszabaduljanak az iskolapadból és aktívan, mozgással tölthessék el ezt az időt.