Bűnmegelőzési előadáson a szépkorúak
Rendőrség
2023. okt. 18.

Bűnmegelőzési előadáson a szépkorúak

Tájékoztató előadáson vettek részt az Ózdi Szívbetegek Egyesületének tagjai. Soós Attila kapitányságvezető látogatott el hozzájuk a Civil Házba.

Korábban az Ózdi Városi Könyvtár Árpád Vezér Úti Fiókkönyvtárában hallgathatták Soós Attila kapitányságvezetőt az Ózdi Szívbetegek Egyesületének tagjai. A rendőr alezredes ekkor mutatkozott be nekik, és felhívta a figyelmüket az idősekre leselkedő veszélyekre. Olyan jó kapcsolatot alakítottak ki, hogy azóta már többször is tartottak előadást a klubtagoknak.

Január végén például a kapitányságon fogadták őket, ahol az okos eszközök használatáról és a vészjelző berendezésekről beszélgettek. Soós Attilát most a Civil Házba hívták meg. Az idősek tartanak az internetes csalóktól, ezért kértek segítséget a kapitányságvezetőtől.

„Én szándékosan kértem, hogy tájékoztasson már minket ezekkel a problémákkal kapcsolatban és tulajdonképpen a megoldással, hogy mit tehetünk ezek ellen a problémák ellen” - mondta Levora Sándorné, az Ózdi Szívbetegek Egyesületének elnöke.

A tagok közül sokan eljöttek. Volt, aki jegyzetelt is. A rendőrség kiemelt figyelmet fordít az idősek védelmére. A bűnmegelőzési előadások nagyon fontosak, sok esetben ugyanis az elhangzott módszerekkel el lehet kerülni a bajt.

„Az ózdi Szívklubbal mi nagyon jó kapcsolatot ápolunk. Természetesen az ilyen meghívásoknak mindig eleget szoktunk tenni. Próbáljuk mindenben az ő munkájukat, tevékenységüket is segíteni és ez nyilván lehetőséget biztosít arra, hogy a mostanság aktuális bűnügyi vagy egyéb helyzetet is megbeszéljük, illetve felkészítsük őket az áldozattá válás elkerülésére” - emelte ki Soós Attila, az Ózdi Rendőrkapitányság kapitányságvezetője.

Az idősek fontosnak tartják, hogy naprakészek, tájékozottak legyenek a témában, nehogy áldozattá váljanak.

„Úgy védekezem, hogy nem kattintok rá olyan információkra, amit úgy gondolom, hogy nem az én érdekemet szolgálja. Csak olyan információkat olvasok el, vagy nézek meg, ami építő jellegű, szóval nem nézek meg akármit, úgyhogy kikerülöm az ilyen csalási lehetőségeket” - nyilatkozta Begezi Tiborné.

A jövőben is lehet majd számítani ilyen előadásokra. A tagok fontosnak tartják, hogy rendszeresen kapjanak oktatást.