„Hajrá Arló!” néven regisztráltak az Országfutásra, közel kétszázan mozogtak a programon
Sport
2023. okt. 19.

„Hajrá Arló!” néven regisztráltak az Országfutásra, közel kétszázan mozogtak a programon

Idén is csatlakoztak az Országfutáshoz Arlóban. A szervezők közel kétszáz fiatalt mozgattak meg a tó partján. A leggyorsabbak érmet kaptak, de mindenkinek járt oklevél és testnevelésből egy ötös.

Nagy volt a nyüzsgés az Arlói-tónál. A fiatalok a 19. Országfutás keretében mozogtak együtt a festői környezetben. A helyiek már nem először csatlakoztak a megmozduláshoz, amely egyébként egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Az Arlói Szociális Alapszolgáltatási Központ közreműködésével közel kétszáz iskolás húzott futócipőt a lábára.

„Mi, dolgozók kapcsolódtunk az Országfutáshoz, és az első Országfutás után azt beszéltük, hogy milyen jó lenne, ha a gyerekek és az iskolások is részt vennének rajta. És a következőt már úgy szerveztük, hogy kijöjjünk ide a tóhoz, ebbe a környezetbe. A gyerekek annyira megszerették, kedvelték, hogy amikor mód és lehetőség van rá, akkor ezt megszervezzük és kötetlen körülmények között tudunk kapcsolatot tartani a gyerekekkel, pedagógusokkal. Szerintem ez nagyon jó program” - mondta Nagy Tibor, az Arlói Szociális Alapszolgáltatási Központ intézményvezetője.

Az elmaradhatatlan bemelegítést követően a központ intézményvezető-helyettese még ellátta az Arlói Széchenyi István Általános Iskola diákjait néhány fontos tanáccsal, majd célba vették a rajt helyszínét.

Az alsósok mindeközben az intézmény udvarán sportversenyeken vettek részt. A feladat szerint nyolc kört, vagyis összességében hat kilométert kellett futni a szervezők által kijelölt útvonalon, amelyet az egész felső tagozat teljesített a negyedik évfolyamosokkal kiegészülve. Az Országfutás elnevezésű eseményhez „Hajrá Arló” néven regisztráltak és ötszáz kilométert vállaltak, amelyet a nap végére túl is szárnyaltak. A programhoz bárki csatlakozhatott, így a Szent Ferenc Kisnővérei közösség egyik tagja is bátran rajthoz állt.

„Nagyon jól érzem magam itt, már tavaly is hívtak, hogy fussak a gyerekekkel, szeretem a gyerekeket. Sokakat ismerek közülük. Szoktunk néha együtt futni a bicikli úton. Megalapítottuk az Arló Futó Klubot is” - nyilatkozta Janka nővér, a Szent Ferenc Kisnővérei közösség tagja.

Az alkalomra már nagyon készültek a tanulók és igyekeztek kitartani ameddig csak lehet.

„Bemelegítettünk, már a negyedik körömet futom, és még nem fáradtam el” - emelte ki Bari Mónika, tanuló.

„Jól érzem magam és meg szeretném nyerni” - hangsúlyozta Bari Ivett, tanuló.

Frissítési lehetőség is adott volt, amelyet a gyerekek ki is használtak. Körről körre megálltak a kihelyezett asztal mellett, ahol vízzel megtöltött poharak sorakoztak. A konyhán pedig ez idő alatt már készült a pizza. Végül ezzel a finomsággal pótolhatták az elvesztett energiákat a diákok. A program végén a leggyorsabbakat is elismerték. A képzeletbeli dobogóra három fiú, valamint három lány is felállhatott, ők érmet és csokoládét kaptak, de mindenki teljesítményét oklevéllel jutalmazták és testnevelésből is járt az ötös.