Épül az évtizedek óta várt járdaszakasz a Bolyki főúton
Fejlesztés
2023. okt. 26.

Épül az évtizedek óta várt járdaszakasz a Bolyki főúton

Elkezdődött a Bolyki főúti járda megépítése. A mintegy 55 méteres hiányzó szakasz pótlására több évtizedet kellett várni. A kivitelezést az ÓVI dolgozói végzik.

Végre elkezdődött a hiányzó járda kiépítése a Bolyki főút ruhagyári buszfordulóhoz közel eső szakaszán. Mivel főútvonalról van szó engedélyt kellett kérni a Magyar Közúttól is, ezt követően kezdték el a megvalósítást. A környékbeliek sok évet vártak arra, hogy ne az úttesten, vagy amellett kelljen sétálniuk, ha éppen erre vezetett az útjuk. Az önkormányzat felé rengeteg lakossági visszajelzés érkezett ezzel kapcsolatban. Hamarosan megoldódik a probléma.

„Több évtizede várják már az erre élők, hogy elkészüljön ez a járdaszakasz. Több lakossági megkeresés érkezett és ennek teszünk eleget akkor, amikor a Ruhagyár felé befejezzük azt a járdát, ami hosszú idő óta befejezetlenül áll. Sokan járnak erre, akár iskolába, akár az Újváros teret megközelíteni gyalogosan és az út nagy forgalmat bonyolít le, ezért veszélyben voltak eddig. Most már biztonságos körülmények között használhatják majd a járdát, ha elkészül” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

A terület képviselője az elmúlt időszakban arra törekedett, hogy eleget tegyen a megkereséseknek. Minden kérést igyekeznek számon tartani, a szándék megvan, de sokszor az anyagiak határt szabnak az elképzeléseknek. Most sem szalasztották el az adandó alkalmat.

„Minden évben kerestem a lehetőséget, hogy hogyan lehetne ezt a pár métert folytatni a ruhagyárig. Most van rá lehetőség. Polgármester úrnak szeretném megköszönni segítségét, anyagi támogatását ezzel kapcsolatban. Hiszen a képviselői keretünk véges volt, a Gömöri úton is járdaprobléma volt, ott is kiegészítettük a járdát” - mondta Kellóné Mezőtúri Márta, területi képviselő.

Kellóné Mezőtúri Márta abban bízik, hogy a jövőben minden kritikus szakaszt fel tudnak újítani, hiszen mint mondta még számos olyan helyszín van, ahol javításra szorul a járda. A kivitelezés során az ÓVI saját gyártású járdalapjait használják fel, amelyekből egymás mellé hármat helyeznek el 55 méter hosszban. A haladást az időjárás is befolyásolja, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozói szeretnék két héten belül befejezni a munkálatokat. Addig pedig arra kérik a gépjárművezetőket, hogy óvatosabban közlekedjenek a környéken.