Még mindig pont nélkül
Sport
2023. okt. 31.

Még mindig pont nélkül

Továbbra sem sikerült pontot szereznie az ÓAM-Ózdi KC-nak. Az NB I/B. kilencedik fordulóját játszották hétvégén. Most a Ceglédi KK gárdája kerekedett a mieink felé.

A Ceglédi KK gárdája lépett pályára a Marosi István Városi Sportcsarnokban. Az ÓAM-Ózdi KC játékosai fogadták őket. A bajnokság kilencedik fordulójához érkeztek. A meccs előtt egy százezer forintos adományt nyújtott át a klub része az ózdi Plazmatikum képviselője, támogatva ezzel a sportágat. Ezután elkezdődött a küzdelem a pontokért. A mieink indították a találatok sorát. Eleinte fej-fej mellett haladt a két csapat. A tizenkettedik percben 6:6 volt az állás. Ezt követően a Cegléd egyre többször juttatott labdát a kapuba. Pihenőre 12:18-as állással mentek. A második félidő sem alakult jobban. A mieink próbáltak szépíteni, de nem jártak sikerrel. A Cegléd jól tartotta az előnyt. Az ötvenegyedik percben már 11 gól volt a két csapat között. A vendégek elvitték a pontokat. Végeredmény: ÓAM-Ózdi KC – Ceglédi KK: 24 – 35.

„Volt néhány dolog, amiben azért sikerült az eddigiekhez képest előrelépni. Apróságok, de nekünk ezeket az apróságokat kell ahhoz figyelembe venni, hogy ne haljunk meg hétről hétre, hogy úgy érezzük, ebből lehet valami egyszer. Sajnálom, mert lehetett volna ez egy parázsabb, szorosabb meccs, de ott a második félidőben, az az öt kihagyott ziccer hat és fél perc alatt sajnos determinálta azt, hogy itt már csak az eredmény különbsége volt a kérdés” - mondta Kocsis Csaba, az ÓAM-Ózdi KC vezetőedzője.

Kiemelte, továbbra is olyan hibákat követnek el, ami ellehetetleníti, hogy teljesítményük közel kerüljön a többi csapatéhoz. A Ceglédi KK vezetőedzője, Nagy Károly elmondta, elégedett volt játékosaival.

„Meglepő volt számomra az ózdi kapus. Nagyon jól védett. Ez a meccs már sokkal hamarabb eldőlt volna, hogy ha nincs ez a kiváló ózdi kapus teljesítmény. Most a két csapat szerintem nincs egy súlycsoportban. Nekem ez az első hat emberem nagyobb játékerőt képvisel. A cseresoron már nagyon komoly bajban lettem volna, de hála Istennek most visszatértek a játékosaim. Most csak két játékosom hiányzik a kezdő csapatomból. Így azt hiszem teljes joggal vártam el, hogy ezt a meccset megnyerjük” - nyilatkozta Nagy Károly, a Ceglédi KK vezetőedzője.

Az Ózdnak eddig nem sikerült pontot szerezni a bajnokságban, így a tabella legvégén állnak. Legközelebb idegenben lépnek pályára, és a debreceni DEAC gárdájával küzdenek meg. Hazai pályán november 18-án láthatja őket a közönség. Ekkor a Tatai AC-t látják vendégül a Marosi István Városi Sportcsarnokban.