Megszépült park
Város
2021. okt. 1.

Megszépült park

Megszépült az Aradi vértanúk tere Szennán. Az elvégzett munkálatok az október 6-ai megemlékezéshez kapcsolódnak.

Folyamatosan tevékenykednek az Alapítvány Szenna Fejlesztésére tagjai. A pandémia alatt is minden tőlük telhetőt megtettek, hogy segíteni tudjanak. Ilyen kezdeményezés volt például, amikor töltött káposztát vittek a kórház dolgozói számára. Most azonban, hogy közeleg az aradi vértanúk napja, ismét összegyűltek és elkezdték rendbe tenni a parkot az ünnepségre.

„A karók hiányoztak a fák mellől, és azt pótolták a férfiak. A nők pedig itt a park rendezésében segítenek. Tehát a füvet kihúzgálják, újra kellett a gyöngysövényt ültetni, mert a tél során sok elpusztult” - mondta Slágáné Kötél Ildikó, az Alapítvány Szenna Fejlesztésére elnöke.

A segítők között akadt, aki gyermekeit is elhozta, hogy ők is kivegyék a részüket a munkából. A kicsik a térkövek közül gyomlálták ki a dudvát. Az önkéntesek rendbe tették a virágágyásokat, és több apró munkálatot elvégeztek a területen. Ezeknek az alkalmaknak jó közösségépítő ereje van, ezért is szeretnek bekapcsolódni az emberek ezekbe a kezdeményezésekbe.

„Nagyon jó közösségben lenni, hiszen a közös munka összetartja az embereket. Végül is szépek ezek a virágok és szép az egész környék is. Most már igazán el lehet mondani, hogy ott a park, itt ez a másik, ez egy gyönyörűség. Fontos, hogy október 6-ára ez legyen mindig szép, most pedig még jobban szeretnénk szebbé tenni, hogy minél több ember jöjjön el” - nyilatkozta Bolyky Lajosné.

Ezt a parkot egyébként három évvel ezelőtt adták át. A városrész szeretett volna egy központot kialakítani, ezért hosszú tervezgetés után került ide a tizenhármak fala, elé pedig a Damjanich János mellszobor. Az idei megemlékezés október 6-án, délután három órakor kezdődik. A vértanúkról Janiczak Dávid, Ózd város polgármestere fog megemlékezni. Ezt követően Tóth Melinda, az Ózdi Evangélikus Egyházközség lelkésze mond imát a hősökért.