Tök jó buli a könyvtárban.
Kultúra
2023. nov. 2.

Tök jó buli a könyvtárban.

Halloweeni foglalkozást tartottak az Ózdi Városi Könyvtárban. A gyerekek kézműveskedtek és játszva tanultak az ünnepkörről. Számos könyvvel is megismertették őket a szakemberek.

Szellem, csontváz, denevér és egy hatalmas, szemeteszsákból készült pók lepte el a könyvespolcokat. A gyermekkuckót pókháló szőtte körbe. A díszítés azért került fel az Ózdi Városi Könyvtárba, mert halloweeni foglalkozásra várták a gyerekeket. Az őszi ünnepkört ismeretterjesztő, játékos feladatok során ismerték meg, de kézműves foglalkozással is készültek nekik.

„Könyvtár lévén kapcsolódunk a könyvekhez is, hiszen könyveket is ajánlunk a gyerekeknek és könyvek által mesét is fogunk mesélni a denevérekről. Mindez azért van, mert szeretnénk, hogy ha ezek a gyerekek, akik a foglalkozásainkra jönnek, azok olvasó gyerekek és olvasó felnőtteké váljanak majd a későbbiekben és hogy a gyerekek tudják, hogy játékos formában is lehet a könyvtárakban tanulni.” - mondta Csörgőné Csépányi Krisztina, az Ózdi Városi Könyvtár vezetője

Tizenketten vettek részt a őszi játszónapon, ami a Tök jó buli címet viselte. A könyvtár munkatársai boszorkánynak öltözve várták a fiatalokat, akik örömmel ültek asztalhoz. Tökök, szellemek és denevérek készültek. A gyerekek között is volt, aki kifestett arccal vagy épp boszorkány kalapban érkezett. Jó mókának tartják a tökfaragást és hogy jelmezt viselnek.

„Már beöltöztem egyszer jósnőnek és boszorkánynak, de még nincsen új tervem. Ezek még maradnak nekem.” - nyilatkozott Juhász Petra Virág

Minden gyerek nagy odafigyeléssel készítette a dísztárgyakat. Hamar felragasztották a szemet a denevér testére, utána már csak a fogak és a szárny hiányzott. A tematikus nap jó hangulatban telt el.