Állandó munkálatok
Város
2021. okt. 1.

Állandó munkálatok

Folyamatosan zajlanak a munkálatok az Ózdi Városüzemeltető Intézménynél. Jelenleg a város több pontján is útfelújítást végeznek. Ezenkívül árkokat is burkolnak az ÓVI dolgozói.

A Március 15. út 28-as számú lakóépület előtt az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozói ma út- és árokbeszakadást javítottak ki. Ez utóbbinál kibetonozták a hibás területet, a járdalapokat pedig a helyükre állították. A most előkészített szakasz felújítását pedig holnap fejezik majd be. Emellett ma Csépányon is tevékenykedtek a szakemberek.

„Holnap fogjuk ezt a részt aszfaltozni, továbbá a csépányi iskolában is. Itt és a Damjanich úton lesz kátyúzás. Folyik továbbá a Hossó úton egy árokburkolás. Árokásás és új árok építése a Csépányi úton” - mondta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

Egy másik szakaszon az aszfaltozáshoz készítették elő a területeket. A szakemberek munkáját azonban nehezítette az időjárás, ugyanis a nap folyamán sok eső esett.

A szakipari csoport a Kunt Ernő út mellett található játszótéren is tevékenykedett, ahol az elkorhadt fa elemeket cserélték ki. Holnap pedig a Csépányi Általános Iskola területén is dolgoznak majd a szakemberek, ahová mintegy 8-9 tonna aszfaltot terítenek majd le. Emellett a Damjanich úton kátyúzást is végeztek. A Március 15. úton egy lépcsőhöz feljáratot készítettek, emellett egy autó befogadására alkalmas helyet alakítottak ki az egyik ház kapujánál.

„Itt ezen az oldalon csak ez az egy ház van. Ez az útátalakítás, vagy bővítés engem érint és itt a szomszédaimat. A gyermekeimet és az unokáimat is, hogy be tudjanak jönni, amikor engem meglátogatnak” - nyilatkozta Bocsi Sándorné.

A munkálatokat gyakran befolyásolja az időjárás. Amennyiben a következő napokban jelentősebb mennyiségű csapadék várható, akkor a városszerte megkezdett tevékenységeket valószínűleg több idő alatt tudják majd befejezni a szakemberek.