Újabb hazai győzelem
Sport
2023. nov. 6.

Újabb hazai győzelem

Újabb győzelmet aratott az Ózd-Sajóvölgye. A Mezőkeresztes VSE gárdáját látták vendégül az Ózdon. A mieink eddig veretlenül haladnak előre a bajnokságban.

A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei első osztály tizenharmadik fordulóját játszotta hétvégén az Ózd-Sajóvölgye. A Mezőkeresztes VSE gárdáját látták vendégül az Ózd Városi Stadionban. A szurkolók is kihasználták a jó időt és kilátogattak az összecsapásra, hogy buzdítsák a csapatot. Magyar Máté már a találkozó elején, a nyolcadik percben megzörgette a vendégek hálóját. Több kihagyott helyzet után Fercsák Róbert és Horváth Sándor Patrik is gólt lőtt a mezőkeresztesi kapuba, így pihenőre 3-0-ás állással mentek. A második félidőben már egyik csapat sem talált fogást a másikon. Több csere és helyzet után sem született több gól. Végeredmény: Ózd-Sajóvölgye – Mezőkeresztes VSE: 3-0.

„Magabiztos győzelem volt. Az első félidőben el is döntöttük a kérdéseket. Ott több helyzetünk volt, aktívak voltunk, mezőnyfölényben játszottunk, szép gólokat is lőttünk. A másodikba egy kicsit beleültünk, de ott is fölényben játszottunk, voltak lehetőségek. Ott már hiányzott a kapu előtt a koncentráció, úgyhogy azt sajnáljuk, hogy ott nem sikerült több gólt rúgni, de ne legyünk telhetetlenek, mert a csapat 100%-os” - mondta Kádár Zsolt, a Sajóvölgye Focisuli operatív igazgatója.

Ismét sikerült itthon tartaniuk a három pontot. Az ellenfél játékosai kissé csalódottak voltak, de gyorsan túllépnek a vereségen, a következő találkozóra koncentrálnak.

„Más a két csapatnak a lehetősége, az Ózd azért elég sokat edz. Az első félidő alapján megérdemelten nyertek, de természetesen a másodikban is jobban játszottak. Mi próbáltunk a védekezésre összpontosítani. A második félidőben szerintem azért jobban zártunk, úgyhogy próbálunk készülni a következő mérkőzésre” - értékelt Vámosi Csaba, a Mezőkeresztes VSE csapatkapitánya.

Az Ózd magasan vezeti a tabellát 39 ponttal. Utánuk az MVSC-Miskolc áll 29 ponttal. A mieink eddig veretlenül haladnak előre a szezonban. A téli szünet előtt már csak három mérkőzés van hátra. Legközelebb 11-én idegenben lépnek pályára. 18-án és 25-én, a két utolsó találkozót Ózdon játsszák. Szeretnék, ha minél több, focit szerető ember kilátogatna és szurkolna a csapatnak. Elmondták, a céljuk, hogy újra jó focit csináljanak Ózdon.