Nyílt napot tartottak az Ózdi József Attila Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban
Oktatás
2023. nov. 9.

Nyílt napot tartottak az Ózdi József Attila Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban

Idén is nyílt napot tartottak az Ózdi József Attila Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban. A nyolcadikos diákok érdeklődési körüknek megfelelően egy-egy tanórára is beülhettek.

Érdeklődő fiatalokkal telt meg az iskola tornaterme ma reggel. Ambrus Ildikó, az intézmény megbízott igazgatója köszöntötte a részvevőket, majd részletesen bemutatta, milyen induló szakirányok közül választhatnak a leendő tanulók, illetve az osztályfőnököket is megismerhették a gyerekek. Az A. osztály lesz az emelt informatika, illetve emelt biológia tagozat, a B. osztály az emelt nyelvi és az emelt humán, a C. osztály pedig az emelt testnevelési illetve a katonai képzést biztosítja majd.

„Itt azért elmondanám a katonai tagozattal kapcsolatosan, hogy a Honvédségnek köszönhetően igen magas ösztöndíjak is várják az ide érkező tanulókat, illetve azt is megemlíteném, hogy sokan nem tudják, hogy mit takar ez a katonai gimnáziumi képzés, hogy a gyerekek tanulnak honvédelmi alapismereteket, ez azonban nem kötelező érettségi tantárgy, csak választható és felkészíti őket tulajdonképpen erre az életpályára, aki a katonaság mellett fog dönteni” - mondta Czenéné Csomós Eszter, az Ózdi József Attila Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium igazgató-helyettese.

A program során néhány diák személyes élményeit is megosztotta a közönséggel. Többek között meséltek arról, miért választották a JAG-ot, illetve mi az, amit leginkább hasznosnak tartanak az iskolában folyó oktatás kapcsán.

A beszámolók után a testnevelési tagozat diákjai tornászbemutatót tartottak, mely nagy sikert aratott. Ezt követően az érdeklődőknek lehetőségük nyílt beülni egy-egy választott tanórára. Többek között magyar, illetve idegen nyelv, honvédelmi alapismeretek, valamint digitális kultúra előadáson vehettek részt a gyerekek. Utóbbinál a lézergravírozás, illetve a weblapkészítés alapismereteit sajátíthatták el, amit izgatottan vártak.

„Azért jöttem ide, mert jó híre van az iskolának, jó helyen van jó környéken. Sok ismerősöm járt már ide, és hát az informatika is érdekel. Elég jó tanulmányi eredményekkel mentek el innen a diákok és az iskola is kulturált” - fogalmazott Viczián Tamás.

Ezek az események mindig nagyon népszerűek a továbbtanulás előtt álló diákok körében, hiszen így egy teljesebb képet kaphatnak arról, mi várja őket, ha a JAG-ban kezdik meg középiskolai tanulmányaikat. Az intézmény pedagógusai remélik, hogy sokukkal újra találkozhatnak majd szeptembertől.