Papagáj, hörcsög, tengerimalac és kígyó – elkészült a Dzsungelszoba a Nagyvölgyi Állatsimogatóban
Város
2023. nov. 15.

Papagáj, hörcsög, tengerimalac és kígyó – elkészült a Dzsungelszoba a Nagyvölgyi Állatsimogatóban

Dzsungelszobával bővült a Nagyvölgyi Állatsimogató. Idén közel tizenháromezren látogattak ki, hogy megismerkedjenek az állatokkal és a friss levegőn töltsék szabadidejüket.

A tanya nagyon népszerű kirándulóhelynek számít. Iskolás és óvodás csoportok, valamint családok is előszeretettel választják szabadidejükben. Idén több ezren látogattak ki.

„Láttam kecskét, láttam barit, láttam nyuszit és láttam pávát” - mondta Neumann Nanetta.

A nagy népszerűség miatt a szakemberek mindig próbálnak újításokat bevezetni. Különféle kézműves foglalkozásokat szerveznek, de az állatok tekintetében is igyekeznek bővíteni. Idén márciusban egy emu pár vette birtokba a kifutót. Utánuk nem sokkal megérkezett a láma is, akit szintén nagy örömmel fogadott a közönség. Később egy törpemalacot ajánlottak fel, aki azóta is várja a látogatókat. Mostanra újabb bővítést fejeztek be. Elkészült a Dzsungelszoba. Janiczak Dávid polgármester is kilátogatott a tanyára. Megnézte, hogyan sikerült megvalósítani a terveket.

„Nagyon örülök neki, hogy végre elkészült a várva várt Dzsungelszoba, ahol az állatok kényelmes körülmények között élhetnek és a látogatók megnézhetik azokat az állatokat, amiket sokszor csak állatkertekben találhatnak. Szerintem ez egy nagyon nagy előrelépés az állatsimogatóban. Most már sokkal nagyobb palettát tekinthetnek meg az ide érkezők, akik vannak is szép számmal, hiszen csak ebben az évben közel tizenháromezer látogatója volt az állatsimogatónak” - emelte ki Janiczak Dávid, polgármester.

Papagáj, hörcsög, tengerimalac, teknős és kígyó. Ezek az állatok már mind megtalálhatóak a helyiségben. A szakemberek a környezetet is igyekeztek a dzsungelhez mérten berendezni. Néhol mókás plüssfigurákat is elrejtettek, így érdemes nyitott szemmel körbe járni. Hamarosan egyébként ide költöznek a kistestű házi nyulak is.

„Próbáltuk bővíteni az állatsimogatót és akkor jött az ötlet, hogy kisebb állatokkal is kellene tarkítani a palettát, ezért megpróbáltuk létrehozni a Dzsungelszobát. Ebben vannak, amiket a polgármester úr segítségével szereztünk be, de várjuk a megunt állatokat, amiket mi felajánlásból átvennénk és tovább tartanánk őket” - nyilatkozta Gál Tamás, az ÓVI állattenyésztési irányítója.

Ezt egyfajta örökbefogadó helynek tervezik. Azt tapasztalják, az emberek sokszor nincsenek felkészülve az állattartásra, így amikor megtudják, milyen ellátást igényel, hamar szeretnének túladni rajta vagy éppen olyan élethelyzetbe kerülnek, hogy már nem tudják megtartani kedvencüket. Itt lehetőséget biztosítanak majd, hogy ezeket a kistestűeket örökbe adhassa a tulajdonosa.