Idén több mint háromszázötvenen teljesítették a Kondi Napok valamely állomását – a legügyesebb kondisok egyedi emblémázott pólót kaptak
Szabadidő
2023. nov. 21.

Idén több mint háromszázötvenen teljesítették a Kondi Napok valamely állomását – a legügyesebb kondisok egyedi emblémázott pólót kaptak

Átvették pólóikat városunk legjobb kondisai tegnap délután a Városháza nagy tanácstermében. A Teknőcök 2023-ban is több száz embert mozgattak meg az óvodásoktól a nyugdíjas korosztályig.

A Bíben-völgy lábánál gyülekeztek kicsik és nagyok, hogy felfussanak a dombra április közepén. A résztvevők a 2023-as Kondi Napok második állomására érkeztek. Ez bizonyul a legnépszerűbb próbának a hat állomás közül. Az Ózdi Teknőc Diák- és Szabadidősport Egyesület februártól novemberig biztosított idén is sportolási lehetőséget az érdeklődőknek. Szárazföldön, vízben és vízen is próbára tehették magukat a kondisok. A programsorozatban a dombfutáson túl a természetjárás mellett, most is helyet kapott az úszás, a kerékpártúra és új elemként evezéssel is szélesedett a kínálat. Akik legalább öt állomáson részt vettek, egy egyedi, emblémázott pólót vehettek át tegnap délután a Városháza nagy tanácstermében.

A sportos kezdeményezést Kellóné Mezőtúri Márta már évek óta a szívén viseli. Az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke az elismerő szavakon túl vásárlási utalványokkal is megajándékozta az amatőr sportolókat. A családias hangulatú rendezvényen Janiczak Dávid polgármester is gratulált a legkitartóbb kondisoknak.

„A város egyik legaktívabb sportklubjaként folyamatosan szerveznek olyan eseményeket, ahol a mozgásé a főszerep. Pár ilyen eseményen én is jelen szoktam lenni és látom azt, hogy mekkora érdeklődésre tart számot. Teljes nyugodt szívvel mondható, hogy városi szinten népszerűek ezek az események. Aki pedig ezen a Kondi Napok sorozaton részt vett és mind a hat próbát, de legalább ötöt tudott teljesíteni, azt gondolom, hogy ez hatalmas nagy dolog, hiszen ebben a rohanó életben nagyon nehéz néha akár egy-egy időpontot is elcsípni” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Azért ez egyre több mindenkinek sikerül. Összességében az öt alkalmat idén már tizenöten teljesítették, ez a szám az előző évekhez képest valamelyeset emelkedett.

„A résztvevők számában is sikerült előre lépnünk, mert többen teljesítették, mint tavaly. Pontosan 356 résztvevő volt az összes sorozatot figyelembe véve. Ez mindenféleképpen sikerként értékelhető és bizonyíték arra, hogy azért van igény. Nyilván az változó, hogy melyik próba a népszerű és melyiket könnyebb teljesíteni” - nyilatkozta Vanczák Attila, az Ózdi Teknőc Diák- és Szabadidősport Egyesület elnöke.

A rendezvényeken szinte minden korosztály jelen volt az óvodásoktól kezdve, az általános iskolásokon át a nyugdíjasokig. Azokat is elismerték ilyen formában, akik segítették a programok létrejöttét. A tárgyi ajándékokon túl pedig mindenkinek járt a kézfogás, végül pedig egy közös fotó is készült a jelenlévőkről.