Elültették az ajándékfát az ÓVI szakemberei
Város
2023. nov. 23.

Elültették az ajándékfát az ÓVI szakemberei

Emléktáblát és facsemetét kapott a város a Virágos Magyarország verseny szervezőitől. A Magyar Turisztikai Ügynökség már harmincadik alkalommal hívta életre a kezdeményezést.

A Magyar Turisztikai Ügynökség már harminc éve szervezi meg a Virágos Magyarország nevű kezdeményezést. 2021. augusztusában két zsűritag látogatott Ózdra. Nagyon tetszett nekik a város.

„Hallatlan nagy élmény településeket nézni. Évről-évre fejlődnek, de Ózd különlegesen szép. Tehát itt olyanok a kollégák, olyan igényesek, és úgy látom az önkormányzat is megfelelő anyagi forrást biztosít arra, hogy itt nagyon színvonalasan nézzen ki minden. Én akárkit hoztam magammal az ország különböző részéről, akivel jöttünk ide zsűrizni, mindenki el volt ragadtatva Ózdtól, nagyon szép” - mondta Fancsik József, a Virágos Magyarország zsűritagja, régió képviselője.

2022-ben sem volt ez másként. A gyógynövénykert, az állatsimogató és a Drótos-tető is elvarázsolta a zsűrit. Utóbbi a város legszebb kirándulóhelyeinek egyike. Az ÓVI munkatársai ezért is igyekeznek évről-évre fejleszteni és bemutatni a verseny során.

„Hihetetlen értékek vannak itt Ózdon. Iszonyatos változáson és fejlődésen ment át. Nagyon tisztelendő és becsülendő az a környezeti nevelés, amit felmutat az Ózdi Városüzemeltető Intézmény. Azok a kollégák, akik itt dolgoznak szívüket, lelküket beleadva nagyon kreatívan, a helyi viszonyokra koncentrálva hoznak és hoztak létre olyan dolgokat, amiket azt gondolom, valóban érdemes megmutatni nemcsak a környékbelieknek, hanem az egész országnak, mint az ózdi iparvárosnak a jelképét. A köztudatban elterjedt képe mellett, van mit bemutatnia a településnek” - emelte ki Czifrusz Natália, a Virágos Magyarország zsűritagja.

A harmincadik, jubileumi év alkalmából egy fa érkezett az Ózdi Városüzemeltető Intézmény szakembereihez. Napsütötte időben ültették el a Drótos-tetőn.

„A Virágos Magyarország verseny résztvevői számára ajándékozta a versenynek a szervezőbizottsága, mivel idén harminc éves ez a verseny, mozgalom. A mi fánkat ide, a Drótos-tetőre tudtuk ültetni. Örülünk ennek a lehetőségnek, mert így az ide kilátogatók még egy újabb színfoltot láthatnak és bizonyára nekik is fog tetszeni, hogy ennek a versenynek az emlékére ide ültethettük a fát” - nyilatkozta Léman Béla, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény erdészeti részlegvezetője.

Ózd egyébként több mint húsz éve vesz részt a versenyen. Tizenegy alkalommal pedig díjat is kapott. Többször részesült a város a Belügyminisztérium és a Rózsa-díjban, de számos más elismerést is a magáénak tudhat. A szakemberek pedig igyekeznek jövőre is a tőlük telhető legjobban virágba borítani a várost.