Bemutatták a könyvtárban az Ózdi Szép Szó című folyóirat legújabb számát
Kultúra
2023. nov. 24.

Bemutatták a könyvtárban az Ózdi Szép Szó című folyóirat legújabb számát

Megjelent a Szeretet Gyermekei Alapítvány Ózdi Szép Szó Irodalmi Kör legújabb kiadványa. A tagok az Ózdi Városi Könyvtárban mutatták be alkotásaikat.

Tegnap délután újra összegyűltek az Ózdi Szép Szó Irodalmi Kör tagjai az Ózdi Városi Könyvtárban, hogy megünnepeljék a legújabb kiadványukat. A köszöntőt követően egyik tagjukról, Bujpál Tiborról emlékeztek meg, aki ebben az évben hunyt el. Majd a megszokott módon egymás után sorban olvasták fel az alkotásokat. A megnövekedett költségek miatt az általában 600 példányszámban készülő kiadványból ezúttal csak 200 készült, amelyből bárki hazavihetett egyet. A kiadványt több fázisból álló munkálatok előzik meg.

„Először is ki kell válogatnunk az újságba a verseket, mert az újság tematika szerint van. Vannak benne gondolatok, van benne valami más, tehát vannak címek, amikhez kiválasztja az ember a verset. És utána ha megvan már az egésznek a tervezete, akkor egyeztetünk az írókkal, végignézik, hogy jó, helyes-e ami benne van, és utána kerül a nyomdába” - mondta Fazekasné Szabján Erika, a Szeretet Gyermekei Alapítvány Ózdi Szép Szó Irodalmi Kör vezetője.

A nézők sorai között jelen volt Levora Sándorné, az Ózdi Szívbetegek Egyesületének elnöke, valamint dr. Csuzda Gábor önkormányzati képviselő és Janiczak Dávid polgármester, aki meglepetésként előadta egyik saját alkotását is.

A rendezvény a „Gondolatok az életről” címet viselte, a versek a mindennapi élet érzelmeiről és eseményeiről szóltak. Az irodalmi kör tagjai azonban számos témában alkotnak, és szinte bármiből ihletet tudnak meríteni.

„Ha valaminek örülök, valami bánt, ha valami megtetszik, vagy megérint egy szép környezet, egy táj és megfog, akkor az elindít bennem egy gondolatot. Úgy szokott lenni, hogy leírom azt, ami eszembe jutott, és jön utána szépen sorban a többi. Általában nem is szoktam változtatni rajta” - fogalmazott Szalai Anikó, a Szeretet Gyermekei Alapítvány Ózdi Szép Szó Irodalmi Kör tagja.

A kellemes délutáni eseményen aprósüteménnyel, pogácsával és üdítővel vendégelték meg a résztvevőket. Az irodalmi kör tagjai rendszeresen találkoznak, ahol megosztják egymással új alkotásaikat, beszélgetnek és segítik egymást. A közel harminc éves fennállás alatt szinte már családdá váltak, ahol a támogató tagok közé bármikor szívesen betérnek.